RobO Geplaatst: 24 juni 2021 Geplaatst: 24 juni 2021 21 uren geleden, appelvrouw zei: Is dat iets wat ze zelf maken? Foto van t zakkie anders? Hier kan ik wat kerrie betreft sowieso weinig krijgen, alle leuke marktjes waar ook wel eens een kruiden man stond zijn gesloten. Maar ik kom vast nog van de zomer in Nl. Ik ben gek op kerriesmaakjes! nee, van OBA, linkje kerrie, curry, masala, currypaste...3000000 recepten, elke indiase oma heeft er wel 1 nog n linkje Masala is geroosterd van te voren, engelse kerrie niet, maarja, je bakt het wel mee met je basis curry maak ik in de tjobek, recepten van Panjabi 1 Quote
Mellie Geplaatst: 24 juni 2021 Geplaatst: 24 juni 2021 Salade en de vulling van mijn gevulde pap en aardappels, yoghurt met de knof. Soep met courgette uit de vriezer en heel veel verse maggi uit de tuin. Zó lekker altijd. Quote
appelvrouw Geplaatst: 24 juni 2021 Geplaatst: 24 juni 2021 Dank @RobO, daar ga ik nog wel eens gebruik van maken. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Arja Geplaatst: 25 juni 2021 Geplaatst: 25 juni 2021 Sla, lekker fris bij het snackbarvoedsel. Geen zin/puf om te koken, ben nogal brak van de tweede vaccinatie van gisteren. 1 Quote
mdubbelm Geplaatst: 25 juni 2021 Geplaatst: 25 juni 2021 Bladerdeegplaattaart met witte asperges vd markt en dille, dragon en sjalot bloemstengel uet, samen met salade uet. Prima maaltje met een glas rosé. Ik doe gewoon alsof het niet koud en druilerig is. 2 Quote
Patrijs Geplaatst: 25 juni 2021 Geplaatst: 25 juni 2021 Aardappelsalade van nieuwe aardappels met flink wat sugarsnaps en gemende salade van de tuin. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 25 juni 2021 Geplaatst: 25 juni 2021 Dooerwtjesssss! Wat is dat toch een feestje in je mond uet Kisir met ui, knof, sla en diverse kruiden en chili bij de gegrilde kip. Quote
RobO Geplaatst: 26 juni 2021 Geplaatst: 26 juni 2021 straks: hutspot, biefstukje met rodewijnsaus, (vriezer wordt opgeruimd voor de nieuwe oogst) Quote
mdubbelm Geplaatst: 26 juni 2021 Geplaatst: 26 juni 2021 Voor ontbijt yoghurt met aardbei en gele framboos uet Quote
Mellie Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 4 shishito pepers met een stukje focaccia Mmmm, dól op shishito zeg. 1 Quote
jootje Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 Ik heb heerlijk verse tuinboontjes uet gegeten! De eerste met hamblokjes en een klein beetje geraspte kaas!ernstig lekker. Klein snitzeltje erbij. Had ik ook nog bloemkool liggen…van de super hoor. Gister gegeten, maar was te veel, dus op voorhand twee dikke plakken eraf gesneden voor vandaag. ( uit het middenstuk) Nou ben ik eigenlijk niet zo van de bloemkool steaks, bietjeswraps en broccoli rijst, maar toch die bloemkool steaks maar es proberen. En dat was me toch lekker!!! Lekkerder als mijn varkens snitzeltje! Echt voor herhaling vatbaar dus. receptje vond ik op: blijebietjes.nl Ik had geen koriander, peterselie gebruikt, en aangepast naar mijn hoeveelheid bloemkool. en de tijd …was me te kort, gewoon af en toe effe geprikt! Proberen hoor! 3 Quote
Arja Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 Andijviestamppot met andijvie en bosuitjes uet. Quote
Mellie Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 Ik heb ook de eerste tuinbonen uet gegeten, maar dan in een curry. Ik vind elke boom heerlijk, maar tuinbonen… nee. Nu had ik ze jong geoogst in de hoop ze dan lekkerder te vinden, maar ook dat is mislukt. Eenmalig experiment. Ben gewoon niet van de tuinbonen. In de curry proefde je er overigens niets van hoor. Dat waren zulke heftige smaken. Had 2 bollen knoflook gepakt, aangezien maar knoflook altijd klein is en ik veeeeeel knoflook wilde. Muhahaha. Dit jaar dus niet. Moest 1,5 bol terug leggen. Zaten ook erwtjes in uet tot grote spijt van de kinderen. Ze eten ze het liefste rauw. Snap ik. Viel met al die stevige smaken helemaal jn het niet. Was een beetje zonde. Had ook sla uet gemarineerd en vervolgens in de fik gezet met een brander. Zoooo lekker! Quote
Vastone Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 Vanavond sla uit de tuin voor bij het stoofvlees (gemaakt door mn moeder) met friet. Vanmiddag op kantoor lekker lunch uit eigen tuin, gewokte courgette, doperwten uit eigen tuin met gember En peper (niet uit de tuin) met bieslook en wat bloemblaadjes uit eigen tuin voor de kleur. 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 Vanavond nog maar eens een stamppotje van sla, de tweekleurige Rubens. Met eergisteren speciaal voor dit doel geoogste aardappels, de patatten moeten al een dagje of twee oud zijn wil ik ze goed kunnen verteren. Met een flinke bak Mieze Schindlers toe. 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Annem@rie Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 Boontjes op z’n Ottolenghi met bijna alles uet en een lekkere waterbuffel biefstuk! Bij de boontjes: hazelnoten, knof, lente ui (allemaal uet) en wat sinaasappelrasp. Biefstuk simpel op de grill met alleen z&p. 2 Quote
Arja Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 (aangepast) Broccoli uet met boekweit van het Land van Ons en een prutje van een restje vlees/kruiden/oerprei uet en bosui uet. Oja en een paar tuinbonen uet die een week in de vriezer hebben gezeten, ik wilde weten of ik nog steeds vind dat ze bitter smaken na invriezen. 29 juni 2021 aangepast door Arja Quote
mdubbelm Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 10 minutes ago, Arja said: , ik wilde weten of ik nog steeds vind dat ze bitter smaken na invriezen En? Anders kun je ze dubbel doppen,dan zijn ze sowieso minder bitter. Quote
Mellie Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 Mwah… dan vind ik de smaak nog steeds te bitter. Maar ben benieuwd na het vriezer avontuur. Scheelde dat?Ik heb pasta gemaakt met eigen pastasaus (blijk ik gewoon nog 8 l van te hebben, oops…!) en koriander. Dol op. Eigen basilico en slaoi met veel basilicum. Heb er echt van genoten. Quote
Arja Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 Ik vind ze idd minder lekker dan vers, maar zeker niet vies. Dubbeldoppen is idd hier wel een verbetering, bij verse tuinbonen doe ik dat niet. Blij dat ze de test hebben doorstaan, ik wil kijken of ik het jeugdtrauma van sommige doodgekookte ingevroren groentes kan doorbreken. Quote
Vastone Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 1 uur geleden, Annem@rie zei: Boontjes op z’n Ottolenghi Ziet er heerlijk uit! Uit welk boek? 1 Quote
Annem@rie Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 @Vastone volgens mij komt het recept uit z’n eerste boek, dat rode. (Heet dat niet gewoon Ottolenghi?) Dit is een link naar het recept in het Engels: https://ottolenghi.co.uk/recipes/french-beans-and-mangetout-with-hazelnut-and-orange-full Het was echt weer heel erg lekker! 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 30 juni 2021 Geplaatst: 30 juni 2021 Quiche snijbiet met gegrilde makreel. Flink peterselie en basilicum erbij, aardbeitjes toe. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Annem@rie Geplaatst: 1 juli 2021 Geplaatst: 1 juli 2021 Toch wel heel fijn dat je nu weer even de tuin in kunt lopen om je ontbijt wat op te vrolijken! Vanavond weer boontjes! Nog even een leuk en vooral lekker recept zoeken. Gelukkig vind ik boontjes nu weer lekker. Ik heb in mijn jeugd in een ver buitenland gewoond. Na droogte en mislukte oogst was er op een gegeven moment aan groente niets anders dan boontjes te krijgen. In mijn herinnering aten we een maand lang elke dag boontjes. In de supermarkt was er wel genoeg geïmporteerde groente te koop maar een bloemkool was dan 70 gulden (± €32 voor de jongelui), inflatie niet meegerekend. Dat had mijn moeder er niet voor over Toen snapte ik dat echt niet en ik heb echt jaren, zeker 10, geen boontjes meer gegeten! 4 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.