Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

sojabonen, selder, chinese oystersaus (die is zouter en heter dan de thaise hebben we gemerkt) komkommer, tomaat, balletje, rijst

Geplaatst:

rode kool met appeltjes zonder appeltjes, pink fir aardappeltje, balletje gehakt, uien-appelsaus ivm geen appeltjes

 

(dzz:

rode kool zonder appeltjes is dus écht geen optie in huize RobO maar er waren nog geen appeltjes rijp....dus maar appel-uiensaus gemaakt:

verse ui braden in olie en roomboter, appelsap erbij, snufje zout en peper, snufje porcinibouillon, binden met meel-boter-melk mixje, beetje crème fraiche en dat alles op smaak dus geen hoeveelheden in dit receptje )

Geplaatst:

Poe hee

 

Ik had ratatouille van 1 aubergine, 4 courgettes en 1 paprika. Ui, knoflook, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn erbij en tomaat kwam uit het keukenkastje..ingeblikt.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Tomaten met Basilicum en veel Balsamico en dit keer échte Buffelmozzarella (verwenmomentje) ipv de goedkope koeversies.

Geplaatst:

En net wat pepers gebakken in olijfolie. Jalapeno's en d'Espelette en Padrons.

Feta met wat Turkse yoghurt en peterselie en bieslook geroerd.

Jalapeno's en Espelettes opengesneden na bakken en gevuld met de Feta.

Padrons met zeezout bestrooid. Zat helaas geen pittige bij dit keer maar de Padrons waren wel duidelijk het lekkerst van smaak.

Geplaatst:

Lekker stukje varkensvlees gehaald bij de slager, met gebakken aardappeltjes uit de eigen tuin en erwtjes die ik eerder al had geoogst en ingevroren.

Geplaatst:

frieslander, witlof, ham en kaas, tomaatjes, thijm, de 1e maiskolfjes

 

(witlof 15 min stoven met 3 lepels water 1 lepel boter wat honing en thijm en P&Z, uit laten lekken en mengen met kaassnippers edam, sausje van melk boter nootmuskaat en dan in de oven op 200 graden tot het sausje bubbelt en lichtbruin wordt)

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...