Jump to content

Ellen1

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ellen1

 1. Bij mij begint er één, die in het hek omhoog is gegroeid en daardoor wat zon krijgt, aan één kant oranje te kleuren. De rest is nog donkergroen. Ik heb nu het meeste blad weggeknipt, zodat die ook kunnen kleuren. Ik verwacht niet dat ze egaal oranje gaan worden.
 2. Ik waardeer het initiatief zeker, maar lijkt me goed om even af te wachten hoeveel belangstelling er is. Zo dringend is het voor mij dan ook weer niet...
 3. Even terug naar je vraag: Ik heb ook een tijdje Bokashi gemaakt. Per dag keukenafval opsparen en in één keer toevoegen, laagje starter erop en aanstampen. Net zolang tot hij vol is. Dan 2 weken laten staan. Wel steeds vocht aftappen (om de dag). In de tussentijd vul je de andere emmer. Het nadeel vind ik het begraven van het eindproduct. Daarvoor moet je best een flink gat graven, waarmee je de bodem verstoort. Om die reden gaat bij mij nu alles in de compostvaten en “no dig” op de tuin.
 4. Konijnenkeutels gaan hier zo op de tuin! Regelmatig vragen mensen wat voor korrels ik bij de planten doe 😁.
 5. Zo zien ze er bij mij ook uit. Donkergroen en soms een flesvorm. Ik ga ervan uit dat ze gewoon eetbaar zijn.
 6. Ja hoor, zo horen ze eruit te zien 😁. De kleur is goed. Als ze een beetje zacht beginnen te worden zijn ze rijp!
 7. Toch eindelijk wat tomaten geoogst! Van links met de klok mee: Black Opal, Wes, Liguria, daarvoor een Lovely Lush, Rebel Yell, White Beauty, Blush, Tasty Tom, Sprite (doet wat hij beloofde en geeft heel veel lekkere snoeptomaatjes) en nog 1 Ildi.
 8. Graag deel ik even mijn frustratie met jullie omtrent reclamefolders: Ik ben iemand uit de categorie “verbeter de wereld begin bij jezelf” en heb om die reden al jaren een nee/nee sticker op de brievenbus. Ik dacht serieus dat er dan uiteindelijk minder papier verspild zou gaan worden aan folders. Helaas blijkt dat dus niet het geval. Mijn neefje heeft sinds kort een folderwijk met 300 adressen. Hiervan zijn er 120 met een sticker, je zou dus denken dat er 180 folderpakketten bezorgd moeten worden en hij er dan dus ook 180 geleverd krijgt. Maar nee hoor, hij krijgt er 300. Daar blijven er dus 120 van over. Die brengt zijn moeder (hoe gek kun je zijn) iedere week naar de stort, waar ze inclusief plastic omhulsel, bij het restafval gedumpt worden. Als ik hier mijn verbazing over uitspreek en zeg dat ze dan toch gewoon door moet geven dat ze er minder nodig hebben, geeft zij aan dat haar zoon dat niet wil, want dan wordt zijn salaris gekort. Uiteindelijk werd ze het zelf ook wel zat om steeds die restanten weg te brengen en heeft ze aan de distributeur doorgegeven dat ze er minder nodig hebben ( niet direct 120, maar wel een deel). Gevolg is dat zoon wel gekort werd op zijn salaris, maar er nog steeds 300 pakketten komen. Distributeur krijgt waarschijnlijk ook per stuk betaald. Hier wordt ik dus echt boos van. Kan ik nog beter die sticker van mijn brievenbus afhalen, dan gaan de folders tenminste nog bij het oud papier!
 9. Ellen1

  Komkommer 2021

  Hier begint nu ook eindelijk iets te gebeuren. Inmiddels 2 komkommers Marketmore (rechts) geoogst en er zijn er meer onderweg. Links AH moestuintjes komkommer. Vruchtbeginsel te zien, hopelijk groeit die door...
 10. Dit ziet er meer uit zoals bij mij de oerprei uit de grond kwam. Weet je zeker dat het knoflook is?
 11. Volgens mij is dat geen probleem hoor. Ik maak hem al maanden met alleen groene thee. Deze zou ik inderdaad weggooien. Misschien niet helemaal schoon gewerkt?
 12. Dan zal ik ook iets bijdragen, want alleen is ook maar alleen 😉. Hier groeit het gestaag. Helaas wel een mierennest in de grote Kuip, dus hoop dat het goed gaat.
 13. Wow, dat is inderdaad prijzig. Dan zal ik extra zuinig zijn op de zaden die ik nog heb 😁.
 14. @[email protected]: Dat is zeker handig! Dan weet je vast ook welk soort snackkomkommer erbij zit. Gaat bij mij het best van allemaal, dus is er één om te onthouden.
 15. Hier ook af en toe onleesbare bordjes. Als back-up probeer ik in mijn tuinschrift ook altijd een schetsje te maken met welke soort ik waar ongeveer heb geplant. (En dan bij fanatiek oogsten er ook nog aan denken om ze uit elkaar te houden en er een briefje bij te doen 😅).
 16. Ben ze nu aan het oogsten, dus kan ze nu ook al versturen.
 17. Rode wil ik ook wel. Ik stuur een PB.
 18. Is er iemand die een paar uitjes kan missen? Uiteraard tegen vergoeding.
 19. Hier ook broedbolletjes van oerprei over. Laat maar weten als je belangstelling hebt.
 20. Van wat ik heb gelezen heb ik begrepen dat je meloenen niet mag toppen, alleen de zijscheuten na de 1e bevruchte bloem. Maar ja, bij mij groeien ze langs een draad in de kas dus dat is misschien anders. Heb ze dit jaar voor het eerst, dus kan nog niet uit ervaring spreken...
 21. Ik zit wel in Zeeland, maar niet op klei, meer zand. Het zijn alleen de bovenste bladeren die hangen, er zitten nog een aantal gezonde bladeren onder. Het is ook niet bij alle planten. De grond is nog steeds tot de bovenlaag vochtig, maar niet dat de planten staan te soppen. Ik wacht het maar af, fingers crossed. En de deur van de kas wijd open. Bedankt voor jullie reacties.
 22. De afgelopen dagen heeft het zoveel geregend dat het grondwater in de kas flink hoog heeft gestaan, de grond is nog steeds behoorlijk vochtig. Nu zie ik bij een aantal tomatenplanten dat de toppen en bovenste bladeren slap gaan hangen. Komt dit nog goed of zijn ze verloren?
×
×
 • Create New...