Jorieke123 Posted September 30, 2022 Author Share Posted September 30, 2022 Zometeen: een kippenpootje met zoete aardappel uit de oven (met eigen gerookte paprikapoeder er op ) en bietjes. 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted September 30, 2022 Share Posted September 30, 2022 Appeltaart!!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Drinken mag ook nietwaar? Thee met groene munt, tijm en citroentijm. Vanaf nu weer wat vaker. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Roti gegeten met adjumas. Ze waren heel heftig! Maar erg van genoten. Veel boontjes ook uit de tuin, paars en groen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Yoghurtsoep! Ik had daar zoooooon zin in. Maak je eigenlijk met zure yoghurt en mijn yoghurt was nog hartstikke vers. Heel zacht en romig van smaak dat ik eventjes spijt had. Maar de soep was heerlijk. Gesmolten boter met eigen paprika en munt en toen djizzzzz bovenop de warme soep. Goddelijk gaat me te ver, maar wel heel lekker Gado gado als hoofdmaaltijd met eigen sambal, pindasaus en de rijst met veel sereh uet. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 O brrr dat trekt me geheel niet aan Mellie, warme yoghurt. De rillingen gaan me over de rug. Ik moet het vast eens proeven maar zal het zeker niet zelf gaan maken. Wij zijn in de appels! We drinken ( verdunde) appelsap en waren vandaag in de keuken ook bezig met appels. Appeltaart jam met in cointreau geweekte rozijnen, speltyoghurtchocoladewalnotenhoning- en appelcake en appeltjes aan de droog in de droogmachine. 4 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinke Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Salade met spaghettipompoen en rucola uit eigen tuin 😋 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Salade met spaghetti pompoen erin? Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinke Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Geroosterd spaghetti pompoen als basis van de salade inderdaad met rucola, tomaat, komkommer, feta, pijnboompitten en een balsamico dressing 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Op 1-10-2022 om 18:56, Mellie zei: Maak je eigenlijk met zure yoghurt Jahaa.... daar wil ik nog steeds een recept van. 🤩 Graag iets uitgebreider als wat je nu hebt geschreven. Gezien de yoghurtemmertjes niet altijd even snel leeg gaan bij mij denk ik dat dit een handig soepje voor mij gaat worden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 (edited) Ik had ingemaakte komkommerslierten bij de lunch en het was heerlijk. Niet de wedstrijdkomkommer Sonja, maar Fatum die speciaal voor inmaak is en veel oogst gaf dit jaar. Het was mijn eerste ingemaakte komkommer en het is gewoon hartstikke leuk om zoiets zelfgemaakt te eten in plaats van uit de supermarkt. Gemaakt met hele peperkorrels, rode ui, azijn en suiker, heel simpel. Edited October 3, 2022 by fre3ke 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Jahaa.... daar wil ik nog steeds een recept van. Graag iets uitgebreider als wat je nu hebt geschreven. Gezien de yoghurtemmertjes niet altijd even snel leeg gaan bij mij denk ik dat dit een handig soepje voor mij gaat worden. 1 glas water1/2 glas (steeds zelfde formaat glas voor de duidelijkheid) rondkorrelrijst 3 a 4 glazen yoghurt1 ei1 eetlepel bloem Klontje boterGedroogde pepermuntPaprikapoeder van Me Moeder In een glas water half glas afgespoelde rijst koken. Ondertussen in de yoghurt het ei en bloem doen. Blijven kloppen. Flinke snuf zout, want met deze soep duurt even voor het zoutig gaat smaken door de yoghurt. Yoghurtmengsel bij de rijst doen. Je kunt variëren door ook wat kikkererwten en/of bulgur erbij te doen. Rijst blijft de basis. Blijven kloppen tot het tegen de kook aan is, anders gaat het schiften. Is dus wel een krachtoefening. Apart pannetje flinke klont boter smelten, nadat het is gesmolten, flinke snuf pepermunt en paprikapoeder doorheen roeren. Als je klaar voor serveren bent, gaat er per bordje wat van je boter paprika mengsel over de soep. Afiyet olsun! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 O brrr dat trekt me geheel niet aan Mellie, warme yoghurt. De rillingen gaan me over de rug. Ik moet het vast eens proeven maar zal het zeker niet zelf gaan maken[/url]Getsie, warme yoghurt lijkt mij ook erg vies… zie het als wanneer je slagroom of roomkaas door een gerecht doet. Dat warm je ook op. Het is daardoor niet ineens warme slagroom wat je eet. Klinkt ook heel smerig. Je hebt het verwerkt in een gerecht. Laat los dat het warme yoghurt is. Het is een ingrediënt. Daarvan maak je een hartige soep. Géén yogurt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinke Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Raapsteeltjesquiche met de allerallerallerlaatste sperziebonen uit de tuin. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Boerenkool uet. De eerste keer van het seizoen. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 1 hour ago, Mellie said: yoghurt Yoghurt bij sommige Turkse groentegerechten of bij vlees of pasta (mantī) vind ik ontzettend lekker! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 2 uren geleden, Mellie zei: verwerkt in een gerecht. Laat los dat het warme yoghurt is. Het is een ingrediënt. Daarvan maak je een hartige soep. Géén yogurt. Ok k zal t proberen. Je voorbeeld was ietwat onhandig want ik ben ook al niet dol op room in gerechten🤗 ik ben soms heel moeilijk met eten geloof ik. 1 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Grappig dat jij manti kent @arja! Dat eten wij ook heel graag hier! Is net wat je gewend bent. In de Turkse keuken is yoghurt bij vlees of groente heel gewoon. Ik kan zo 123 alleen Indiaas eten bedenken. Tikka masala bv, kip gemarineerd in de yogurt of pompoensoep met yoghurt we zijn niet de enige raren Wij aten stamppot linzen zonder linzen en de bijna laatste 3 appels. Heb er nog 2 over. Onbegrijpelijk waar dat allemaal is gebleven stelletje vreetzakken. @appelvrouw tis geen verplichting hè?! Alleen als het je wat lijkt. Maar om nou bij elk gerecht wat jij niet lekker vindt te gruwelen is ook zo wat. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Oh jaaaa raita bij indiase gerechten. Of cacik / tzaziki / yoghurtdip met knoflook en komkommer. Yum. Ik heb ooit als student een jaar in Turkije gewoond 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 1 uur terug, Mellie zei: Maar om nou bij elk gerecht wat jij niet lekker vindt te gruwelen is ook zo wat. Haha nee hoor Mellie dat doe ik niet. Ik lust trouwens heel veel. Maar ik heb zo mijn eigen aardigheden. Zo gruw ik ook van verse mandarijntjes of aalbessen in de yoghurt( dood als jam kan wel). Het is niet dat ik het vies vind, het is het mondgevoel/ iets dat uit elkaar spat terwijl ik ook yoghurt in mijn mond heb, brr. En vellen van melk of van de pap, de koude rillingen lopen me over de rug. 2 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 6, 2022 Author Share Posted October 6, 2022 Gisteren een snel soepje van tomaat en paprika (had die dag daarvoor een boel passata gemaakt en een portie in de koelkast gezet) met broodjes er bij en een meloen uit de kas als toetje. De dag daarvoor gebakken spekjes + maïs + capucijners + paprika + Chinese-yam-luchtaardappeltjes (iets voorgekookt) met wat kruiderij er over en een lik aioli er bij. Vanavond bladerdeegpizza met tomaat en paprika en ui en kruiderij (basilicum, tijm, enz.) Morgen kweepannenkoeken, met plakken kweeappel en kweestroop er overheen. 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Kweepeerstroop lijkt me heerlijk. Sjonge zeg, daar ben je vast erg blij mee. Wij aten okra soep. Zoooo lekker! Helaas heb ik daar geen foto van gemaakt zie ik. Wel een foto van de eerste turşu. De c5c waren al goed. Die langere peper was net iets te knapperig nog naar mijn zin. Als hoofdmaaltijd bloemkool op zijn Turks met eigen eitjes paprika ui knof en jawel @appelvrouw: Yoghurt! Het was smullen geblazen en leuk ook weer bloemkool anders te eten dan in een curry. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Ziet er erg lekker uit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Het ziet er heerlijk uit hoor🙀🤗 wij hadden een workawayers die ook lang in China heeft gewwt. Hij maakte voor ons van een dikke Veldrib een heerlijk Chinees stoofpotjé aangevuld met bijgerecht ei met tomaat en snijbiet op z’ n chinees( kleine hele bladeren stengels in 2, even blancheren, en dan kort in de wok met pepertje en de specerijen vergeten helaas, jammer want de ww is net weg) alles geserveerd met een berg plak rijst in een kom. Ook gebruikt: Chinese bieslook, jonge oerprei, peterselie, eigen aalbessenlikeur( de laatste in het vlees stoofpotje) waar ook steranijs kruidnagel en beetje kaneel in zat. Gesmuld hebben we. 2 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 11, 2022 Author Share Posted October 11, 2022 Dat klinkt erg goed! Wij aten weer eens bietjes maar zijn ze nog niet zat hoor! Met een aardappelwafel en een filetlapje. Vanavond hachee! Ik ga het straks al maken 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.