Mellie Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Mmmm dol op hachee achtig eten. Wij zijn ook nog niet klaar met de yoghurt. Vandaag Tutmaç. Ook een yoghurtsoep, maar dan met knoflook. Heel lekker. En alle restjes van de afgelopen 2 dagen. Opgeruimd staat netjes! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 Jootje is hier op bezoek, ze nam 'paddo pilav' mee en ik maakte tiramisu als toetje. Bolle buikjes hier! 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted October 14, 2022 Share Posted October 14, 2022 Die tiramisu….😋😊 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 Koolrabi uet gestoofd met knoflook ui bouillon, gebakken kastanjes uet, rijst. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 Ik at vandaag een stuifzwam. Dat was best spannend want ik kende de stuifzwam nog niet. Toen ik hem zag, vermoedde ik wel dat hij eetbaar was. Hij was zelfs lekker. Verder bladkool, broccoli Spigariello om precies te zijn. Niet zo lekker als palmkool maar wel een makkelijke plant. En tussen de middag de laatste verse tomatensoep van het jaar. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruderalis Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 Vanavond gevulde pinda pompoen gegeten en die was weer zeer goed gelukt!🤙 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 Paarse broccoli uet in een prutje met oa sambal van pepers uet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Tortilla’s met eigen chilisaus, knof en tomaten. Die blue pitts rijpen het beste af en daar heb ik nog kilo’s van. En nog een paar planten in de tuin bedenk ik me me… afijn. Ik zag dat mijn zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix voor dit soort grappen bijna op is. Bij de tortilla chips at ik een gekocht sausje wat me aansprak: perzik Chili. Nou, Chili niet wel veel fruit. Heb er wat van mijn eigen chilisaus doorheen geroerd voor de oempf. Was een stuk beter. En wat ingemaakte pepers erbij. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 19, 2022 Author Share Posted October 19, 2022 Ontbijt: vanilleyoghurt met rijk gevulde granola van @jootje 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 19, 2022 Share Posted October 19, 2022 Vandaag manti soort ravioli met eigen yoghurt. Poeh het @appelvrouw wat hebben wij veel gerechten met yoghurt 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 19, 2022 Share Posted October 19, 2022 Ik at ook yoghurt hoor, lekkere koude met zelfgemaakte muesli( uet alleen de walnoten, gedroogde appeltjes en de pompoen pitten). Verder is de andijvie hier als een gek gegroeid de laatste tijd met de regen. Andijvie sla met bijna de laatste komkommers en nog wat rode CdBbicolor tomaten gemarineerd met basilicum.. 1 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Heel veel eitjes met chilivlokken en gekochte kaas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Veldvee paprika’s gevuld met veldvee gehakt! Beetje rijst erbij…..lekkerrrr! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 23, 2022 Author Share Posted October 23, 2022 Hapjes en restjes van de MTFD. Van stoofpeertjes tot rozijnenbrood en plakjes worst tot heksenkaas als dip voor van die mini soepstengels. Morgen weer even een normale maaltijd Ik denk andijviestamp met spekjes! 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 24, 2022 Author Share Posted October 24, 2022 Ontbijt: eigen gemaakte yoghurt met een flinke lepel abrikozenjam van @Yuras, en granola van @Claudy Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Restje macaroni van gisteren met sla uet en kaas en worst van Jorieke 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Bazlama mantısıNog ongesneden en zonder yoghurt. Zó lekker!Er zat eigen roomboter in, wel 5 pepers…. Aaah, spannend! 2 Ethiopian brown, 1 Turkse kil en 2 flut Brazilian starfish. De 5-jarige: glmmm glmmm mmmm glmmm glmmm mmmm Genoten 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 25, 2022 Author Share Posted October 25, 2022 Een grote salade met brie en spekjes. Helaas is onze echt goede bacon op, of ik kan het iig niet vinden. Dus maar een ouder pakje met iets minder geweldige bacon gepakt... dat moet ook een keer op. Morgen heb ik denk ik zin in zoete aardappel uit de oven. 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Klinkt allemaal weer erg lekker.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 5, 2022 Author Share Posted November 5, 2022 Meerdere bakjes en zakjes leeggemaakt om een pasta-gerecht te maken: 1 maïskolf (nou ja, de korrels daar van) een restje doperwten, een halve ui, een scheut bbq saus, een fles pastasaus gemaakt in 2020, een zakje gehakt wat niet goed was verpakt door de slager en dus met veel lucht en ijs er in... en een restje geraspte zelfgemaakte Parmezaanse kaas. En natuurlijk pasta: deze zomer gemaakt toen we nog veeeel eieren hadden. 4 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 5, 2022 Share Posted November 5, 2022 Afgelopen dagen ergens roti gegeten. Ik had vellen met kikkererwten erin gekocht, dat zou ik zelf moeten kunnen maken, ze waren heerlijk. Met boontjes uit de vriezer en veldkipfilet. Eitje erbij en een flinke andijvie salade. Een paar dagen geleden stamppot van rauwe andijvie met aardappels van onze biobuur. Natuurlijk op smaak gebracht met heerlijke veldvarkenspeklapjes. Gisteren curry tofu met uet tomaten en tuinbonen en peterselie e.d.Andijvie salade erbij. Gisterenmiddag kerrie pompoensoep met zoete aardappels. Vanmiddag bieten salade met sjalotjes, eigen komkommer zuur en Egyptische ui. Vanavond pasta met oesterzwammen van de biobuur en uet een salade van biet, koolrabi, radicchio en andijvie. Sjalot en nog een beetje rucola. 😋 2 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Grappig @appelvrouw ik zat te twijfelen of ik roti zou maken gisteren, maar toen bleek de man dat al met een collega gegeten te hebben. Ik heb dan ook gekozen voor een tajine met eigen kweepeer - wordt zo prachtig roze en zacht van smaak, laatst ook in de oven gemaakt, aanrader!) en gedroogde abrikozen. Was heerlijk. De bodem van de gedroogde abrikozen komt in zicht 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosliefje Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Andijviestampot en toe appel-met kweepeermoes. Aardappels liggen te warm, ze beginnen uit te lopen, maar ze smaakten nog prima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Hier ook andijvie stamppot, met zongedroogde tomaatjes! Lekker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Stoofpeertjes met saffraan! Ik vond de kleur te licht, dus heb er uiteindelijk nog een plukje bij gedaan. Erg van genoten. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.