Arja Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 Manlief roerbakte iets met paksoi en amsoi en de wilde postelein die overal in de tuin opkomt. Ook zaten er tomaten in en een citroenpepertje en knoflook. Alles uet, en het was genieten. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 Verse zelfgemaakte pasta met saus van rose ui, citroenrasp, gorgonzola, zure room en uet courgette, basilicum en paprika. Erbij salade uet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 Salade van rucola, ijsbergsla, paprika, ui, en een pepertje erdoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Gisteren gedopte boontjes met pasta. Was een feestje om naar te kijken (smaakte ook goed, trouwens) 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruidenvrouwtje Posted August 23, 2022 Share Posted August 23, 2022 Die zien er vrolijk uit! Welke soort is dat? Quote You can bury a lot of troubles by digging in the dirt Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted August 23, 2022 Share Posted August 23, 2022 Een heleboel soorten door elkaar. Zo uit mijn hoofd: Cerise du japon, Pea bean, Marvel of venice, Succotash en Cobra. Straks ook weer sla, komkommer, tomaat en aardappeltjes uit eigen tuin 🤸! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 De eerste pompoen van het jaar! En tegelijk de eerste pastinaken. In een ovenschotel met ui, aardappel, paprika, peper, knoflook, kruiden, olie. Beetje suf om nu de oven aan te hebben maar we hadden hier zin in. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 Salade van frisée andijvie, Nw Zeelandse spinazie, komkommer picolino, tomaatjes, golden relish, basilicum en gemarineerde kip. 1 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 Jammie!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Gövec, met heeeel veel tomaten en pepers/paprika’s uit de tuin en een grote snijbietensalade met knof, tomaten en gekochte granaatappelmelasse en sumak. Na een pudding die ik vanochtend heb gemaakt. Lekker! 1 kind had straf en kreeg niets. Die blijft denk ik nog 386 dagen boos Vanmiddag at ik trouwens heerlijk vers brood met veel tomaten en pepers met wat dille en gekochte humus. De 2 eitjes die ik had gekookt, durfde ik niet te eten. Die was ik nl 1,5 dag vergeten tussen de aardbeien. zag ze ineens liggen met aardbeien plukken. O ooohh! Ik dacht, als het niet kan, ruik je het vanzelf. Het rook niet echt… maar durfde dat toch niet aan. Geprakt en aan de kippen gegeven. Ook mooi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 Iets met amsoi en paksoi uet. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruderalis Posted August 29, 2022 Share Posted August 29, 2022 Aankomend weekend voor het eerst een brisket op de bbq maken van angus beef 🥩 gekruid met een peper mélange uit eigen tuin! Ik hoop dat t lukt want dat is nog niet zo 1, 2, 3 gedaan.😆 Het vlees wat we net besteld hebben, 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 31, 2022 Author Share Posted August 31, 2022 Zometeen: Pannenkoeken met zure appel en een beetje kaneel en suiker. Vanavond: grote salade van rode spitskool, komkommer, tomaten, gekookte bietjes, rettich, en wat ik verder nog meer kan vinden met wat olijfjes en feta. Gisteravond een bladerdeeg 'pizza' met tomaatjes, paprika en ui. En lekker veel basilicum. Die dag daarvoor... uhm... ik denk stamppot van rode spitskool met een worstje er bij. Morgenavond: verschillende groenten (koolrabi, worteltjes, paprika, komkommer) in sticks gesneden zodat je ze lekker kunt dippen in verschillende dipsausjes. En vrijdagavond: hamburgers en knakworsten van de bbq! 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinke Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Rucolasalade van de composthoop 😬 de doorgeschoten rucola eerder verplaatst naar de composthoop en nieuwe plantjes gezaaid die het door de droogte niet geweldig hebben gedaan. De composthoop ligt echter op een wat vochtiger en schaduwrijker plekje en dat bleek ideaal voor de rucola! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Heel erg lekker harissa achtig soepje van de droogbonen uet, met tomaat en ui en nog wat groenten en een lekkere kruidenmix. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Gisteren een pannekoek met salade van tomaat, stengelsla, rucola en basilicum. Gekocht was de mozzarella. Toen nog zo'n pannekoek. En nog één. Zo werd het een maaltijd. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mus Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Bietjes, uit de airfryer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruderalis Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Net de brisket met 4 soorten zelf geteelde peper 🌶 flakes gekruid, nu een nachtje in de koelkast en dan morgen zo’n 10 tot 12 uur op de bbq, eerst de brisket schoon gemaakt van overtollig vet, schoon gedept en ingesmeerd met mosterd en daarna bestrooid met een eigen melange van; 4 soorten peper flakes, zee zout, knoflook poeder, paprika poeder en bruine basterdsuiker.👌 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 2 x overheerlijke tomaten met onleesbaar etiket. Wie het weet, mag het zeggen!Samen met feta kaas, 1 Turkse kil biber en 10 x gefrituurde pimentos de padron die van eergisteren nog over waren. Van deze 10 pod’s waren er slechts 2 niet pittig. De overige 8 varieerde van een beetje tot zeeeeer pittig. Echt heftig voor mijn maag. Ik heb de rest weggegooid, want 80% kans dat weer de vlammen uit mijn mond komen vond ik iets te gortig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted September 3, 2022 Share Posted September 3, 2022 (voor het eerst dit jaar dat ik hier reageer, kon het topic niet eens vinden, de zoekfunctie hielp me) Verse rode pronkbonen zonder schil, zongedroogde tomaten (San Marzano, heerlijk!) met daarop vers gehakte topjes meegedroogd van tijm, oregano en rozemarijn. Basilicum vers gehakt over de maaltijd. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frans Posted September 3, 2022 Share Posted September 3, 2022 Eenvoudig maar lekker. Mini zoete aardappeltjes met (eigen) erwtjes uit de diepvries en een stukje vlees. 1 Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 4, 2022 Share Posted September 4, 2022 Heel veel uet, maar dit vond ik het mooist om te delen. Gargamelletjes op een bord met veel basilicum 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted September 5, 2022 Share Posted September 5, 2022 Dikke courgettesoep met een broodje van gisteren. (courgette naar keuze met een dikke ui en voldoende knoflook aanbakken, wat water, een versnipperde peper erbij plus wat soepblokjes. Laten garen. Al dan niet nog wat zure room/ verse kaas erdoor. Blenderen!!! Ondertussen broodje van gisteren in de oven even weer knapperig maken). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted September 5, 2022 Share Posted September 5, 2022 Heerlijk allemaal... eet smakelijk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Tomatensalade met rode en witte tomaten en basilicum en 2,5 schaal vol met ketchup. En gekochte patat voor bij de ketchup. We zouden eigenlijk tortilla’s eten, maar iedereen vond de ketchup heerlijk. Hierdoor hebben we er met z’n vijven van gegeten ipv 1 kind die normaalalleen ketchup eet. Dat gaat dan rap met de voorraad… das dan toch wel weer jammer, maar heel erg van genoten. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.