Jump to content

Plukparadijs

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Plukparadijs

 1. @rorror misschien heb je iets aan deze blog? https://geldsnor.nl/het-experiment-verwarmen-met-de-airco/ Zelf geen ervaring met verwarmen met airco dus kan je niks persoonlijke meegeven.
 2. @Moesje2021 prei moet je eerst voorzaaien. Later zet je de plantjes dan diep in de grond en zo bekom je de witte onderkant. Goede uitleg staat bijvoorbeeld op de website van Diana, mooie moestuin. Lekker veel gezaaid verder! Het blijft altijd spannend om te zien wat er opkomt. Zeker met buiten zaaien vind ik, dat is toch minder gecontroleerd.
 3. Leuk al die meloen ervaringen. Ik heb veel succes gehad met de watermeloen sugarbaby dus dat is hier een blijvertje. De charentais doet het in principe ook heel goed alleen lukt het ons maar niet om daarvan de vruchten op het juiste moment te plukken. Of te vroeg of te laat maar zelden precies goed. Als ze precies goed zijn is het een heerlijke meloen. Dus als iemand tips heeft voor het beoordelen van de rijping van de charentais houd ik me aanbevolen. Wij laten de meloenen ook langs touw groeien, de watermeloen heeft daar soms even hulp bij nodig maar over het algemeen werkt dat heel goed.
 4. Dankjewel Jorieke. Interessant van die pompoenen, dat ga ik eens opzoeken.
 5. Op zich klopt het wel van die lavendel, alleen als hij van onder al flink verhout is gaat het niet meer. Ik snoei mijn lavendel nu elk jaar en soms zelfs 2x, vooral de jonge planten. In het voorjaar een vormsnoei en In het najaar helemaal kort, zo dat er nog enkele groene puntjes zichtbaar zijn op elk takje.
 6. Even een vraag hier voor de varkenshouders onder ons. Ontwormen jullie de varkens ook en doe je dat op regelmatige basis of nav mestonderzoek? Wij hebben sinds kort een 3 tal lopen die ons van vlees moeten voorzien maar zijn hier nog niet over uit. We verweiden ze heel regelmatig dus dat verlaagt de druk al behoorlijk.
 7. Wat mooi om te zien! Hoe groot is jullie perceel als ik vragen mag?
 8. Bedankt voor jullie reacties @Liekie en @Trea. We hebben uiteindelijk toch maar gesplitst, zien wat dat doet.
 9. Ik ben nieuw in dit topic, hopelijk weet iemand raad met mijn vraag. We hebben sinds 3 weken 5 kippen. Ze zitten in een ruime ren, maar toch is er eentje een beetje zielig. Ze is de laagste in de rangorde en verstopt zich de hele dag in de voerbak (trapbak). Is hier wat aan te doen? Ze mag er nu af en toe uit in haar eentje maar ik ben bang dat dat het niet beter maakt. We kunnen haar wel een eigen hok geven maar dan zit ze alleen, dat lijkt me ook wat zielig. Het zijn gewone bruine legkippen van een klein jaar oud die altijd al bij mekaar hebben gelopen. Of er toen bijzonderheden waren weet ik niet en is wat moeilijker te achterhalen.
 10. @Jorieke123 ik zie allemaal verschillende soorten op je laatste foto's, mogen varkens alle soorten pompoen? Dus ook sierkalebassen? Ik las laatst ook je topic waarin je schrijft over oude zaden zaaien met als doel varkensvoer kweken, vind ik ook echt een mooi plan. Hier komen binnenkort 2 varkens wonen.
 11. Hier ook veel doorgeschoten wortelen van mijn eerste zaaironde. Alleen heb ik er wel wortels aan zitten. Mijn later gezaaide wortels doen het (tot nu toe) beter.
 12. Pak een mannetjesbloem (zonder vruchtje dus) haal de blaadjes eraf en dan kwast je even door de vrouwtjesbloem. Als je bloemen bevrucht zijn dan sterft het bloemetje af maar zie je na een paar dagen de vrucht groeien. Hier gaat de kas echt nog wel dicht snachts. Maar overdag open voor bestuiving.
 13. Ik wacht ook nog even de buien van de eerste dagen af. Daarna gaan de pompoenen en courgettes de grond in, die staan al even buiten in de bak. Wel ga ik direct het weekend bonen zaaien.
 14. Ik zou nu niet meer snoeien, de boom is nu hartstikke actief. Volgende winter pas weer doen tussen november en maart. Welke takken je weg haalt of wilt behouden hangt af can de boomvorm die je wilt. Wil je een kruin of een spil of lei?
 15. Bedankt voor de reacties. Het was geen heel goedkope grond maar zeker ook niet duur. Het is een bekend bedrijf, zeker geen louche handel. Ze geven aan dat het wel gezeefd is en de takken met laden zijn meegepakt en de wortels dus echt niet te voorkomen waren. Nu we flink aan het scheppen geweest zijn lijkt het gelukkig toch mee te vallen met de wortels. Ik denk dat met goed bijhouden we er wel vanaf komen. @Patrijs die quote lijkt me totaal niet van toepassing. Dat komt uit een ander topic en ging over de aankoop van een stuk land. Voor zover ik weet heeft een schone grond verklaring bovendien betrekking op verontreiniging van chemische bestanddelen en niet op kweekgras.
 16. Hierbij 2 foto's, er zitten vrij veel takken als deze in, dit zijn er een paar die voor de foto. En kweek, nou snap ik wel dat dat onder druk best door de zeef gedrukt wordt maar het is vrij veel, ook lange stukken.
 17. Voor de kas bestelde ik gezeefde grond. Ik verwachtte daarmee grond te krijgen die (zo goed als) vrij zou zijn van kweekgras wortels. Dat blijkt een tegenvaller, de grond ziet er niet best uit. Net de leverancier gebeld en die geeft aan dat het gezeefd is op 25mm. Dat is vrij gangbaar en veel aanbieders die ik online kan vinden geven aan dat het dan vrij van wortels is. We moeten even foto's sturen en dan volgt overleg. Maar ik ben in de tussentijd even benieuwd naar ervaringen of meningen van mensen hier. Was onze verwachting te hoog?
 18. Als de gemeente monstert zou ik vragen of die gegevens in te zien zijn. Dan weet je of je inderdaad tekorten hebt. En anders misschien eerst eens een seizoen proberen, wellicht valt het allemaal mee.
 19. Wij hebben donderdag perenbomen opgehaald maar kunnen ze nog niet op de vaste plek zetten. We willen ze nu inkuilen op een rijtje maar iemand een idee wat dan de plantafstand moet zijn?
 20. Ik zou echt voor aankoop willen weten of de grond schoon is. Die verantwoordelijkheid leg je dan bij de koper. Als die het niet wil dan zou je misschien kunnen kopen met ontbindende voorwaarde dat je zelf onderzoek laat doen en afhankelijk van de uitkomst de koop laat doorgaan of niet. Meer info over onderzoek en kosten kun je vinden bij koch eurolab.
 21. Leuke variatie heb je al! Houd er rekening mee dat zaadjes uit vruchten niet perse dezelfde vrucht produceren. In de winkel koop je namelijk vaak kruisingen.
 22. Hier staan ze sinds een week in potten in een koude bak. Hopelijk houden ze zich daar koest tot ze de grond in gaan en is het niet te koud. Vooralsnog hebben ze de kou overleefd maar dat was nog net geen vorst. Ik zou ze in elk geval nog niet in de grond zetten, dan kun je ze nog binnen halen bij nood.
 23. Hoelang wacht je al op de mail? In principe is een maand wachten niet gek als je begin maart besteld. Veel word al in december en januari besteld, zodra ze beginnen met leveren gaan die bestellingen eerst. Als je later besteld kan de wachttijd aardig oplopen. Ik bestelde in februari en kon 5 weken later ophalen.
×
×
 • Create New...