Jump to content

Plukparadijs

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Plukparadijs

 1. Leuke variatie heb je al! Houd er rekening mee dat zaadjes uit vruchten niet perse dezelfde vrucht produceren. In de winkel koop je namelijk vaak kruisingen.
 2. Hier staan ze sinds een week in potten in een koude bak. Hopelijk houden ze zich daar koest tot ze de grond in gaan en is het niet te koud. Vooralsnog hebben ze de kou overleefd maar dat was nog net geen vorst. Ik zou ze in elk geval nog niet in de grond zetten, dan kun je ze nog binnen halen bij nood.
 3. Hoelang wacht je al op de mail? In principe is een maand wachten niet gek als je begin maart besteld. Veel word al in december en januari besteld, zodra ze beginnen met leveren gaan die bestellingen eerst. Als je later besteld kan de wachttijd aardig oplopen. Ik bestelde in februari en kon 5 weken later ophalen.
 4. Dat is ongeveer hoe ik het nu doe inderdaad. Alleen vallen de pollen behoorlijk uit ekaar als ik ze schud met als gevolg dat ik veel met de hand doe wat mijn rug dan weer niet zo tof vind... Wel fijn nog een keer de bevestiging dat haarwortels geen probleem lijken. Daarmee verlies ik zoveel grond.
 5. Gelukkig hoeft het niet helemaal moestuin te worden 😅 we hebben ook bijen dus een heel stuk wordt een bloemen plukparadijs.
 6. Texel was ook wel leuk geweest, maar we zitten in Overijssel inderdaad 😁
 7. Dat gaas is een goed idee, ga ik meteen opzoeken! Dankjewel!
 8. Kweekgras vraag; kunnen de haarwortels ook uitlopen of doen alleen de witte wortels dat? Met het verwijderen van de haarwortels gaat zo veel grond verloren dat ik hoop dat het misschien niet nodig is. Iemand ervaring?
 9. Plukparadijs

  Wiebenik

  Hallo, Omdat ik hier af en toe wat ervaringen op zoek heb ik me aangemeld. Mijn naam is plukparadijs, dit verwijst naar de naam van onze tuin. We hebben 1hectare weiland wat we langzaam willen omtoveren tot een plukparadijs voor onszelf en mogelijk ook voor anderen. We proberen te werken volgens principes van permacultuur. Groetjes vanaf ons plukparadijs

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...