Jump to content

wilmer

Members
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wilmer

 1. Jaltomato is heel anders, veel meer pitjes en groter en minder zoet.
 2. Ik had ze vorig jaar, beetje zoetig klein blauw besje. Niet vies, maar ook niet heel bijzonder. Ik durfde er niet teveel van te eten want de meningen lopen nogal uiteen of het nou wel of niet gewoon zwarte nachtschade is en of die wel of niet giftig is. Ik doe hem dit jaar nog eens.
 3. Het lijkt op onrijpe roomappels (custard apple).
 4. Waarom doen jullie geen pawpaw? Die is wel winterhard en krijgt ook vruchten die redelijk op een mango lijken, heb ik me laten vertellen.
 5. Ik vind bladmoes namenia erg lekker met blaadjes met meerdere punten, terwijl raapsteel naar mijn idee vaak de wat ruwere ronde blaadjes zijn, die ik ook minder lekker vind. Bladmoes: Raapsteel: Planttechnisch zal het verschil wel niet kloppen, maar dit is althans wat je meestal aantreft op de zaadzakjes.
 6. En toen heb jij ze toch netjes erop gewezen dat je er twee had, anders is het toch gewoon diefstal?
 7. Mijn ervaring is wel dat bij de wat meer bijzonder zaden er ook altijd redelijk veel zadentussen zitten die niet kiemen. Maar als je de prijs bekijkt en hoe bijzonder de planten zijn die ze aanbiedt vind ik het de gok meer dan waard.
 8. Ik had m dit jaar en ik vond het een heel leuk en makkelijke plant. Dat je ontzettend veel vruchtjes krijgt is geen marketingpraatje, ze hangen er echt vol mee. Ik wil volgens jaar proberen hem tegen een net te laten groeien, ik denk dat dat goed zal werken. Ik heb ze door de salade gegeten en dan zijn ze erg lekker. Warm is het het vieste wat ik ooit geproefd heb, dan krijg je een smaak die ik nooit meer hoop te moeten proeven.
 9. Ik had dit jaar toevallig één hele gekke zonnebloem die uit zaad van vorig jaar was opgekomen, ik haal er al weken een paar bloemkoppen per week vanaf, toch zeker al vijftig nu van één bloem. Jammer genoeg zijn ze klein en niet zo mooi, anders was het helemaal feest
 10. wilmer

  Moringa Oleifera

  Bij mij is het helaas niets geworden.
 11. Ik had per ongeluk wat erwten laten liggen vorig jaar en daar had ik dit jaar wel erg vroeg twee nieuwe plantjes van en erg vroeg erwten. Gek genoeg werden die ook niet door vogels weg gegeten, maar omdat het per ongeluk was en maar twee plantjes weet ik niet of het gewoon geluk was. Het was natuurlijk ook nauwelijks winter.
 12. OH wow dus de bladeren zijn ook eetbaar?
 13. Ik heb table king ook, maar dan in het geel. Ik vind dat hij teveel zaadjes heeft en niet zo handig is. Hij is wel mooi qua vorm. Bij mij heeft de plant ook maar heel weinig courgettes.
 14. Heb je nu al bessen? Bij mij zijn er alleen nog maar bloempjes.
 15. Ik heb een ander vraagje over dahlia's, ik heb nu twee jaar witte en paarse dahlias maar nu zijn er ook een paar dit jaar die gemengd zijn, dus paars met witte streepjes. Hoe kan dat, mengen die soorten zich dan gewoon?
 16. Ik heb nu de eerste bes van de solanum burbanki geproefd, en moet zeggen dat ik die veel lekkerder vind dat de jaltomato. Veel sappiger, zoeter en geen pitjes, weinig verschil met de bosbes uit het bos qua smaak vind ik, lijkt helemaal niet op de jaltomato. Aanrader!
 17. Op vakantie in Frankrijk zag ik overal in de winkels potten met aardappels, daar is het heel normaal.
 18. Ik denk dat je gelijk hebt, ik heb een rij verderop komkommerkruid gezaaid, was ik helemaal vergeten. Misschien dat er een zaadje verdwaald is. Het lijkt er wel erg op, hoewel het bloemknopje van binnen meer naar wit of geel neigde.
 19. Bij mij lukte het vorig jaar in de volle grond helaas niet, de plant bloeide we, maar er kwam geen aubergine aan. Ik heb het dit jaar maar niet weer geprobeerd., ik vind het wel een super leuke plant dus wellicht volgend jaar weer een poging.
 20. Ik doe met takjes en al in de passeerzeef, dat gaat lekker snel. Dan het sap koken en naar smaak basterdsuiker erbij. Ik weet niet hoe lang het goed blijft want ik drink het altijd binnen een dag of twee op.
 21. Ik dacht dat doorschieten ook met de hoeveelheid licht te maken heeft en dat je sommige soorten daarom beter na de langste dag zaait, maar van Chinese kool heb ik geen verstand. Ik meen dat het in elk geval voor Paksoi geldt.
 22. Niemand? Er overkomt je in elk geval niets van
 23. Toch snap ik het nog steeds niet, bij een goede oogst ga je invriezen want dan houd je over, bij een slechte oogst eet je het gelijk op en heb je niets over? Dus waarom juist bij een slechte oogst invriezen? Bij zijn de boontjes ook altijd veel later pas klaar, dus om nu al van een slechte oogst te spreken?
 24. Ik vond dit net in de sla en heb misschien per ongeluk het steeltje gegeten dus nu ben ik wel benieuwd wat het is en of het giftig is:
 25. Valt in mijn ervaring best wel mee. Normaal zaai ik eind mei/begin juni en plant ze ca. 5 weken later uit, dus als nateelt. Oogst begint dan in augustus en loopt door tot november of zelfs begin december. Dus met 3 a 4 weken later zaaien, blijft er een behoorlijk lange oogstperiode. Wel zaak om ze losse voedzame grond (veel compost!) en voldoende vochtige bodem te geven. Als je start goed lukt en de uitgeplante zaailingen komen snel aan de groei, dan is het verder een makkelijke en probleemloze teelt. Overigens heb ik de ervaring met makkelijk spontaan uitzaaien jammergenoeg niet. Ik wist niet dat het ook als natteelt kon, weer wat geleerd. Bij mij lagen overal zaadjes van vorig jaar, echt een soort tapijtje zoveel waren het er, dus nu komen er ook heel veel spontaan op, maar die plantjes zijn nog niet zo groot, van de plant die de winter heeft overleefd oogst ik alweer.
×
×
 • Create New...