Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Gisteren heerlijke broodjes van Anna met camembert en pindakaas (niet samen op 1 broodje hoor) en een salade van zwarte rammenas+wortel+venkel.

 

Vandaag diezelfde salade (was een grote rammenas, en de venkel ook trouwens) plus wentelteefjes van krentenwegge die eigenlijk voor de varkens was bestemd

 

En morgen nog een restje salade met iets er bij wat ik nog moet verzinnen

Geplaatst:

Chili con carne à la moestuin. Dus standaard basis met ui en bonen en paprika enzo. En dan lekker wat wortel, bloemkoolstukjes en flespompoen erdoor. Op basis van eigen passata. Zelfs ook nog! (Blijf er trots op )

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Pompoensoep met veldvarkenworst.

 

Die Sweet dumpling is heerlijk! Smaakt naar tamme kastanjes

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Mmmmmm overheerlijk uit de Turkse tuin: amandelen, pitten van de sekerpare abrikoos en heel veel gedroogd fruit: appeltjes, abrikozen, vijgen en perziken. Bom vol smaak, heerlijk aan het genieten van al dit lekkers!

 

3b3079be9b4375d83d6fc655c8f80cae.jpg

 

a076aef004af296a586e4f432ce63e24.jpg

 

a9cc61308e17f2739d8841ca4550bc14.jpg

 

36474905c41d8bfda9d5d76d24f36e76.jpg

Geplaatst:

Net andersom Speets, ben zelf bij mijn ouders op bezoek! Ze waren aan het tuinieren geweest in Turkije. Komen ze thuis met 64 kilo aan zelfgemaakt spul de tomatenpuree is overheerlijk. De rest trouwens ook.

 

Cursusje Turks Charly?! Gel beraber olsun

Geplaatst:

Gisteravond zuurkool stamppot. ( yes....zuurkool in pot is gelukt! )

Vandaag kliek zuurkool stamppot op de boterham gegeten.

Dat vind ik zo'n beetje het lekkerste wat er is!

Geplaatst:

Pasta met paprikasaus (paprika's, oerpreibollen, knoflook en ui roosteren, roomkaas erbij en door de blender) en geroosterde aubergine. En als dessert zelfgemaakte ricotta gebakken in de oven en daarna bestrooid met amandelschaafsel en sinaasappel of chocolade en wat weikaramel:

AN6737s92531508968037.jpg

Geplaatst:

Wauw! Dat dessert! Dat misstaat niet in een toprestaurant hoor. Was het net zo lekker als het eruit ziet?

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Dankje Charly, het is echt heerlijk. Zit nu aan de resterende helft ricotta, maar nu met jam en amandelschaafsel Heb ook nog wat gezondere dingen gegeten, pompoensoep van Charly's pompoen en geroosterde rode kool met abrikozen en pecannoten.

Geplaatst:

Goeie pompoen he, die hubbard. Voor een grote pompoen echt goed smaakvol. Vond ik. Heb je een speciaal recept gebruikt? Of gewoon met worteltje en uitje en bouillonpasta en dan de staafmixer erop? (Oh en water natuurlijk )

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Gister aardappeltje, koolrabi en zo'n heerlijke veldvarkenbraadworst.

 

Vanavond tomatensoep met broccoli, aardappel en weidechampignons.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Maïsballetje gevuld met pesto, met een paprika-ratatouille, pasta en op de pan gebakken champignons.

Met suikermaïs, basilicum en paprika uit eigen tuin.

Geplaatst:
Gehakt+maïskorrels+paprika+wat specerijen en kruiden+zure room op tortilla's gebakken op de houtkachel. Terwijl de wind om het huis waait en de miezerregen tegen de ramen spettert. Heerlijk

 

Van welk meel zijn die tortillas gemaakt?

Geplaatst:

Ok, er staat ook een recept voor maïstortillas in mijn boekje (jaren terug gekregen van Jootje ) en dan gebruiken ze 275 gram masa harina, en 3 deciliter heet water. Na mengen en kneden vorm je 16 balletjes die je uitrolt tot lappen van 15 cm doorsnee. Die bak je kort/snel op een plaat of pan. In het boekje staat middelhoog vuur. Ik weet niet goed wat ze daar onder verstaan, maar het ging op mijn kachel het beste toen de vlammen er nog onder tegenaan stonden. Toen het vuur wat af nam ging het wat minder mooi.

Wat mijn wel goed beviel is het opstapelen van de tortillas onder een theedoek. Dan worden ze niet zo knapperig, wat met maïstortillas anders wel snel gebeurt volgens mij.

Geplaatst:

Pronkbonen dubbel gepeld (zoals met tuinbonen ook kan) + preien + rode spaanse pepers + roodgroene (worden ws niet meer helemaal rood) paprika's + lavas + (doorlevend) bonenkruid + tijm + rozemarijn + een romatomaat + aardappel = pronkbonensoepvariatie uit eigen tuin & kas. Er zat gekocht vlees, zout, zwarte peper, kurkuma, gemberpoeder, knoflook en tomatenpuree bij. Eigenlijk had er nog een winterpeen en (knol)selderie bij gemoeten, maar toch smaakte die heel goed.

Geplaatst:

Toch wat mais uit eigen tuin! Ondanks het te late uitplanten kwamen er wat kolfjes aan. Na wat stormen lagen ze plat en dus opgehesen. Gelukkig groeiden ze nog even verder.

Afgelopen week geoogst want de pissebedden en muizen hadden ze ook ontdekt. Sommige kolven waren vanaf de bovenkant al wat aan het schimmelen.

De meeste kolven onrijp tot totaal onvolgroeid. En maar liefst twéé echte rijpe kolven.

 

Was toch met de sappan aan het appelsappen dus de mais er in een netje bovenop gelegd. Die stoomde lekker mee gaar. Inclusief de minikolfjes dus.

En die heb ik allemaal in z'n geheel opgegeten... echt superlekker.

De rest ook lekker.

Niet verwacht maar toch oogst dus.

Geplaatst:

@Jorieke mooie foto zeg!

 

Hier weer snijbietensalade gegeten met gebakken knoflook a la Appelvrouw. Vind die salade zóóó lekker, geweldige tip!

 

Gisteren palmkool, broccoli en wat kruiderij uit de tuin. Heb nog 4 aardbeien gegeten. Ze waren nog wel ok. Ik sluit hierbij het aardbeienseizoen af.

Vandaag staan er bietjes op het menu. Nu al zin in. Pomtidommm

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...