Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Tja, het ziet er trouwens best wel uit als kipfilet

 

Ik heb anderhalve kilo fijngehakte groene tomaten met wat ui en paprika en pepers in het zout staan. Morgen wordt dat green tomato relish to eat with hotdogs..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

zooo, lekker...

 

ik had hier van die kipstuckjes in een gekregen pakket, zag er goed uit idd maar de mondervaring was een soort van nattige kauwgum en de smaak miste umami ...toen maar opgelost zoals alle koks uit het oude Rome ook deden....scherp zoutig sausje erover

 

als we dan toch vega eten ga ik voor tofu, tempeh, droogbonen, ei

 

en ont ingemaakt: tomatensap

 

(modieuze woordjes cursief )

Geplaatst:

Hier vanmorgen groene tomaten relish en appel groene tomatenchutney met pepers..beiden uit het Amerikaanse boek van Ball`s. Alleen de pepers heb ik erbij verzonnen...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

De gedroogde appeltjes zijn nog uit één stuk. Daar is een handig apparaatje voor waar je een appel op prikt, aan een slingertje draait en vervolgens wordt de appel geschild,in een spiraal gesneden en van het klokhuis ontdaan. zie 3e foto.

Geplaatst:

Aha, ik dacht al zoiets. Het apparaatje ken ik niet.

 

Angela: kweeperenlikeur? Recepten zat op het web.

 

Hier ook gelei, gisteravond heeft de pan met de kweeperen de hele avond op de kachel gestaan, vannacht uitgelekt.

Nu 8,5 potten dieprode gelei, mooi om wat weg te geven aan enkele oudere buren hier die er gek op zijn.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nog meer kweeperen verwerkt

gelei

grove jam/chutney

en 2 grote potten (2.5L) met stukken kweepeer net zoals stoofpeertjes ingemaakt

En toen was ik heb beu en ben gestopt met de kweeperen maar ze zijn nog niet op.

De membrillo heb ik vanmiddag nog een keer in de oven gehad om nog wat droger te worden.

 

Ik had trouwens ook nog 6 kweeperen van een andere soort deze heb ik apart verwerkt,

het duurde veel langer voordat ze kapot kookten en waren veel roder van kleur en ook iets zoeter van smaak

Geplaatst:

Vanmorgen de gepekelde (deels koudgerookte) en gekookte ham geproefd. Lekker hoor, maar wel (ongezond) zout.

 

Het klinkt zo simpel: ham, paar dagen in de pekel, koken, klaar.

Maar het was al met al een heel gedoe, ook door dat roken, maar alle begin is moeilijk

 

Volgende keer draag ik een muts en een oude jas tijdens het roken, en kook ik in de schuur, want na zo'n hele dag in de (gerookte) gekookte hamlucht heb ik er niet zo'n trek meer in, eerlijk gezegd.

 

Nu de Lonzino nog, want daar was het eigenlijk om begonnen. Maar dat duurt nog wel een maandje...

 

Al met al geeft het wel een kick om zelf beleg te kunnen maken van veldvarkens en aanverwanten, want daar is nog niet zo makkelijk aan te komen

 

DSCF4711-ongerookt90631444474402.JPG

 

DSCF471223541444474405.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

30 potten Frambozen jam gemaakt, 6 potten framboos/ braam..en 9 potten aardbei met pruimen sap.

nu is de vriezer eindelijk ontdaan van al het losse fruit

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...