RobO Geplaatst: 10 september 2021 Geplaatst: 10 september 2021 bramen/bessen/vergeten druiven/appelsap Quote
Mellie Geplaatst: 10 september 2021 Geplaatst: 10 september 2021 @appelvrouw normaal maak ik jam altijd zonder deksel, dus ik kan alleen maar dat bedenken waarom het zo snel is aangebrand eigenlijk… Quote
speets Geplaatst: 10 september 2021 Geplaatst: 10 september 2021 15 uren geleden, Mellie zei: rozenbotteljam de lekkerste jam die er is. Zie ik het goed? Gooi jij ze gewoon compleet in de pan 🧐 En zeef je de jam dan later? Met een draaizeef ofzo? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
speets Geplaatst: 10 september 2021 Geplaatst: 10 september 2021 (aangepast) O mooi! Dát scheelt een hoop werk 😅 Hier vandaag een kilo kerstomaatjes ingekookt en in kleine potjes gedaan. Heerlijk! 10 september 2021 aangepast door speets aanvulling 1 Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
loes Geplaatst: 10 september 2021 Geplaatst: 10 september 2021 druivensap/diksap Er zaten dit jaar zoveel pitten in de druiven, het is sowieso niet bepaald een pitloze druif maar 4 a 5 pitten in een niet al te groot druifje eet niet lekker. Dan maar koken, zeven, iets inkoken en in flesjes. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 11 september 2021 Geplaatst: 11 september 2021 Begonnen aan ingemaakte aubergines. Nog nooit zo veel aubergines geschild. 3 kg. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 11 september 2021 Geplaatst: 11 september 2021 3 potten appel Rabarbercompote gemaakt en het begin van de rabarber taart. (Heb gisteren bij masterchef een rabarbertaart gezien obv biscuitdeeg. Is allemaal op de gok, maar ik gok erop dat het lekker wordt ) Quote
Erny Geplaatst: 11 september 2021 Geplaatst: 11 september 2021 @Mellie Wat doe je met de aubergines om ze in te maken? Graag een receptje. Quote
Mellie Geplaatst: 11 september 2021 Geplaatst: 11 september 2021 Als het gelukt is, zal ik een recept delen. Is een probeersel. Ik ben dol op Italiaanse melanzane. (Is gewoon Italiaans voor aubergine) geen idee of het gaat lukken. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 11 september 2021 Geplaatst: 11 september 2021 7 kg tomaten, ui, knof, oerprei, 1 bloody hot Turkse peper omdat ik niet meer durfde -want laatste x iets te pittig voor de koters- en diverse kruiden. Is nog aan het inkoken. Ik ga het vandaag niet meer afmaken. Morgen opnieuw even opwarmen en dan in potten. Tis mooi geweest voor vandaag. 1 Quote
redzebra Geplaatst: 11 september 2021 Geplaatst: 11 september 2021 Dat receptje voor onrijpe vijgen kan je dat ook eens meegeven @Mellie ? Quote
Mellie Geplaatst: 12 september 2021 Geplaatst: 12 september 2021 @redzebra ik denk dat ik 2 Marokkaanse kookboeken heb -van die flitdingen die weinig voorstellen-, want hier staat het niet in… heb het ooit via een Marokkaanse webwinkel gekocht toen ik net begon met tajines maken. Als ik hem vindt, zal ik het posten. Heb zelf ook nooit die tajine gemaakt, maar elke x als ik het recept tegen kom denk ik: o ja, handig voor de onrijpe vijgen! Maar nooit gemaakt. De melanzane is klaar. Veel werk zeg en met 3 kg mega veel potjes. Ik hoop maar dat het lekker wordt… 2 Quote
Mellie Geplaatst: 13 september 2021 Geplaatst: 13 september 2021 Had voor de vakantie al kruiden te drogen gelegd. Eindelijk in potjes gedaanteverandering kruiden en 1 alleen majoraan. Heb net een nieuwe batch thijm en salie te drogen gelegd. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 september 2021 Auteur Geplaatst: 13 september 2021 Ik heb ketchup gemaakt, een paar flesjes volgens Jamie Oliver-recept, en een paar volgens een recept van Cornersmith. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
mdubbelm Geplaatst: 14 september 2021 Geplaatst: 14 september 2021 (aangepast) De eerste stoofpeertjes in witte wijn met steranijs, kaneel, vanille en een scheutje Ricard. En de laatste tomaten als pasta/pizzasaus. 14 september 2021 aangepast door mdubbelm Nu met foto… Quote
marjoleinvdh Geplaatst: 14 september 2021 Geplaatst: 14 september 2021 Komkommers in zoetzuur 😁 1 Quote
prettig gestoord Geplaatst: 17 september 2021 Geplaatst: 17 september 2021 Paprika, prei en passata basissaus ingemaakt. 2 Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
jootje Geplaatst: 17 september 2021 Geplaatst: 17 september 2021 Wat een prachtige voorraad passata! 🍝😊👍🏻 Quote
mdubbelm Geplaatst: 18 september 2021 Geplaatst: 18 september 2021 10 potjes salsa verde van 2 kilo tomatillos. En er komen er nog meer aan! 3 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 23 september 2021 Geplaatst: 23 september 2021 Vandaag van onze eigen druiven, begonnen om een druiven likeur te maken.ruim een maand staan dan zeven,en dan door de kaasdoek.en hopelijk een lekker likeurtje. Morgen een tomatenchutney maken, tomaten liggen al in de pan. 1 Quote
jootje Geplaatst: 25 september 2021 Geplaatst: 25 september 2021 De afgelopen week lekker wat gemaakt! 6 potjes frambozenjam 2 potten Mellie’s paprika salade 4 potten paprika zoetzuur 4 flessen vruchtensiroop! ( bramen, bessen, franbozen, kruisbessendoor elkaar) 1 potje walnootboter ( recept Landleven) én een wortelcake/taart….maar die is gewoon om gelijk op te ( vr) eten! 4 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 september 2021 Auteur Geplaatst: 26 september 2021 Goed bezig! Dankzij jou heb ik ook die walnootboter gemaakt. Ik ga het zeker vaker maken, maar dan met wat minder olie want die van mij werd wel erg dun. Die van jou dan? 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.