Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2019


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Parelgort met spinazie, snijbiet uit de vriezer, restje van de pot pastasaus van eerder deze week, feta en pijnboompitten.

Geplaatst:

Heerlijke pasta met spinazie en zongedroogde tomaatjes. Omdat de man het vuur weer hoog had gezet i.p.v. laag had gelaten (moppermopper), heb ik er nog wat roomkaas en water bij moeten doen om de boel weer smeuïg te maken. Lekker met wat chilivlokken erdoor. Wad zo grappig. De dochter strooide ook al geheel uit eigen uitoefenen met de chili. Niet te veel. Is pittig hoor. Ja mama, weet ik toch. Een kind naar mijn hart

Geplaatst:

Rode biet in bokjes roergebakken/gestoofd met een soort chutney van biet en rode en zwarte bessen. Van eigen tuin. De bessen waren ingevroren en recent met wat biet en andere dingen tot een soort chutney gemaakt. De rode biet was bewaard in het hok. De rest van de rode bieten is inmiddels ook verwerkt en in de vriezer gekomen. Het wordt langzamerhand te warm in ons hok voor koele opslag.

Geplaatst:

De laaste prei uit de tuin en de eerste olifantenknoflook, als prei. De laatste asperges uit de vriezer als soep en de eerste asperges uit de tuin als salade. De eerste salade uit de kas. De laatste purple sprouting topjes van enige omvangen ( laten jullie de kleinsten in de bloei komen?) De eerste groene reine claudes uit de vriezer in de taart voor jarige Li.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Eigen paddenstoeltjes in de pastasaus met daslook en verse room van de koe. Salade uet en morgen courgettesoep met heel veel daslook (die is al klaar) en kip met druiven (dat moet nog).

Geplaatst:

Oooo dol op rabarber hier! Bon appetit

 

Vega gerechten voor bij de barbecue aan het maken. Geroosterde groenten met oa eigen oesterzwammen!

 

331ce9ecb880d02b2744b2be34842645.jpg

 

Lente ui bieslook, peterselie en wat citroenmelisse en pepermunt voor in de aardappelsalade.

 

5dfcce628f5bc6261204ab7a2011c512.jpg

 

Over de aardappelgratin ga ik als het klaar is, nog rozemarijnbloemetjes strooien. Zal nog wel een fotootje na afloop maken.

 

Een heel zuiglam gekocht. 17 kg schoon aan de haak. Dat gaat op de barbecue samen met nog 4 kg kippenvleugels. Zin in!

Geplaatst:

Gisteren feest, want ik vierde mijn verjaardag! Heel veel uit eigen ruin, waaronder gevulde druivenbladeren. De oogst van vorig jaar uiteraard. In pekelwater bewaren tot consumptie. Dat ga ik met de oogst van dit jaar ook weer doen.

 

83790a4b8d333fb718c68f275637f068.jpg

 

Roomkaas met rucola en zongedroogde tomaat. Heerlijk op brood of ciappa.

 

f526be65d26c972f08e2962da21c5a64.jpg

 

 

De tafel stond vol met eten en ik geprobeerd zo veel mogelijk eigen inbreng te hebben. De baba ganoesj was met eigen yoghurt. Iedereen was onder de i druk dat je zonder een yoghurt machine yoghurt kunt maken. Ja dat kan dus! Leuk hoor. Genoten.

 

Een deel van 17 kg zuiglam verwerkt tot heerlijke adana kebabs. Zo mals en zacht. Dat lukt niet iedereen. Volgens alle gasten was het zonder twijfel de lekkerste barbecue ooit en dat klopt ook helemaal. Mijn broer is Meester Barbecue. Ha!

 

d969c35dc41c48a5191465e0178f71c8.jpg

 

Deze ovenschaal vol geroosterde groentes was ik vergeten. Heel jammer. Gelukkig waren er nog wel een stuk of 20 man die er wel raad mee wisten... geroosterde groentes! De oesterzwammen en pastinaken zijn eigen kweek. Pastinaken waren uiteindelijk wel zo’n 700 gram, maar bijna allemaal heel erg klein. Zat maar 1 grote tussen terwijl ik door al het loof had verwacht gigantische dingen te oogsten. Viel me tegen. Moet wel beter kunnen.

Smaakte wel heerlijk.

 

1132ac2ebeec3cfa98b1b181162e4a4a.jpg

Geplaatst:

Nou, ik moet hoognodig weer eens naar Turkije, daar is het met eten iedere dag feest!

 

Nog gefeliciteerd.

 

Hier eten we vanavond witlof ( met lamsgehakt, komt vast door jouw foto's)

 

Vooraf pompoensoep en mijn lunch was vandaag een restje winterpostelein stamppot met rundertong.

 

Alles uit de tuin, behalve het gehakt.

Geplaatst:

@Patrijs

Dank je wel

Hmm, ik ben ook dol op Turks eten, maar voor sushi mag je me ook wel wakker maken

 

Jouw recept heeft mij vandaag weer geïnspireerd, want na alle vlees even weer vega vandaag. Gestoofde witlofjes met honing en thijm en peultjes voor de kinderen en wortel uet. Met falafelballetjes. Niet uit eigen tuin.

Geplaatst:

682189662be5f35ebd76a451e390fb36.jpg

 

Pastasaus met eigen tomatensaus, eigen tomatenpuree en eigen paprikapuree (zelfde idee als tomatenpuree, maar dan gemaakt met hete paprika’s) met een preitje uit de tuin en een flinke hand daslook op het laatste moment doorgeroerd.

 

De grote mensen mogen een snufje van Henkg’s zeezout erover. Leuk man!

Geplaatst:

Pasen met de familie op de tuin (bij het huisje) want prachtig weer.

Dim Sum extravaganza met zeewiersalade en uit tuin: Look-zonder-Look blaadjes en bloempjes als garnering (ipv Shiso) en hetzelfde met de Daslook en bloempjes.

Daarna op de Japanse toer met o.a. de Yakon in Soja (zie het Yakontopic voor recept, erg lekker) en Zoete Pompoen (gekookt in Dashi en soja, ook erg lekker, met de eigen Sweet Meat pompoen).

Rest was niet uit de tuin: wortel/daikonsalade, spinazie op z'n japans, thee-eieren (gekookt in thee en gekneusd om zo'n marmereffect te krijgen), rijst mihoen en een ongelooflijk heerlijk gelukte perfect gegaarde teriyaki zalm (met huid) (hele dag in de zelfgemaakte marinade gelegen) gegrild onder de gasgrill van voormalig mijn vader.

Glaasje Sake erbij, in de tuin... niet uit de tuin.

 

Nu nog bedenken wat ik met de rest van die pompoen zal gaan doen.

Geplaatst:

We hebben vanavond heerlijke witte asperges uit eigen tuin . Dit keer wel een kilo. Door het warme weer zijn er heel veel en zijn ze vroeg. Hmmm

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...