Arja Geplaatst: 3 mei 2022 Geplaatst: 3 mei 2022 (aangepast) Buurvrouw plukte vanmiddag brandnetels in haar tuin, en in de mijne, want ze had niet genoeg voor de soep. Ik vertelde dat ik dat nog nooit gemaakt of gegeten had. Zojuist kregen we een proeverijtje. Het was zalig! Ik heb haar bonuspunten gegeven voor de presentatie. 3 mei 2022 aangepast door Arja 3 Quote
Karietje Geplaatst: 3 mei 2022 Geplaatst: 3 mei 2022 gisteren Bloemkool uit eigen tuin & vandaag sla.. Morgen weer sla... & radijzen.. Overmorgne .... Sla? 2 Quote Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
mdubbelm Geplaatst: 4 mei 2022 Geplaatst: 4 mei 2022 Al weken volop sla, vandaag orzo met raapstelen uet en toe de eerste rabarber in een crumble. Quote
woldistel Geplaatst: 4 mei 2022 Geplaatst: 4 mei 2022 Vanmiddag de eerste asperges met de laatste purple sprouting broccoli en een eitje gestoomd om met wat noodles en soyasaus op mijn bord te landen. Lekker, hoor! Meer asperge in het verschiet, de broccoliplanten zijn wel klaar, denk ik. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 5 mei 2022 Geplaatst: 5 mei 2022 Restje soep van gisteren en eergisteren. Asperge/oesterzwammensoep met peterselie en bieslook en linzensoep met eigen tomatenpuree, peper, chilivlokken en pepermunt. Hoofdgerecht: Gevulde paprika en aardappel met een wortelsalade met eigen yoghurt en knof en peper. Het instrumentarium voor de gevulde groenten. Lepel, paprika ontpitter -alleen in Turkije te koop voor de geïnteresseerden-, meloenbolletjesschep, een courgette uitholler en een uitbeenmes maar dat had elk ander scherp mes kunnen zijn. Zo werkt dat dus De oesterzwammenmoesten op na de vakantie. Werden al wat gelig dus gingen ze in de soep. 1 Quote
Arja Geplaatst: 5 mei 2022 Geplaatst: 5 mei 2022 Lunch: boterhammen met brie van @Jorieke123 (is nu op, volgende keer wil wil die wel weer!) en jam van @appelvrouw (ook op, ook veel te lekker). Vanavond: asperges uit onze eigen tuin met eendeneieren van Jorieke. 3 Quote
Mellie Geplaatst: 6 mei 2022 Geplaatst: 6 mei 2022 Eitjes lindebloesemthee Wat blaadjes sla takjes pepermunt en peterselie erbij met gekochte tomaatjes. Heerlijke late lunch. 1 Quote
Liekie Geplaatst: 7 mei 2022 Geplaatst: 7 mei 2022 Radijsjes! Gewoon uit het vuistje lekker pittig. En zonder slakken! Droogte heeft toch ook zo z'n voordelen. De nijntjes vonden het loof ook lekker. 1 Quote
Lia56 Geplaatst: 9 mei 2022 Geplaatst: 9 mei 2022 zelf gebakken brood met eigen gemaakte jam... 1 Quote
Mellie Geplaatst: 9 mei 2022 Geplaatst: 9 mei 2022 Andijviestamppot met peterselie en wat lente ui met een jus van barbecue köfte van gisteren met een flinke lepel paprikapoeder Het was lekker 1 Quote
RobO Geplaatst: 9 mei 2022 Geplaatst: 9 mei 2022 asperge risotto, met noten die planten gaan maar door, topppie 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 10 mei 2022 Auteur Geplaatst: 10 mei 2022 Hier ook asperges, bijna elke dag. Gekookt met een sausje en een lapje vlees, of met reepjes ham en roomkaas door de pasta, of juist met rode saus door de pasta, of in een quiche. Wij eten ze groen, trouwens. 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 10 mei 2022 Geplaatst: 10 mei 2022 Asperges, bien sûr, hier ook. In vele vormen..met fijngehakt ei en peterselie, als salade, in de wok, met zalm, gegratineerd. Gewoon (kort) gekookt, ook lekker. Met Veldvarkenfrikandeau, gemarineerd en omwikkeld met spek receptjes en daarna slow gebraden in de oven. Niet zelf gedaan hoor, de kok was “ingehuurd”. Verder eten we veel sla uit de tuin, basilicum wordt al getopt, en rucola, venkelblad, bieslook. Heerlijke slaatjes dus! 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 11 mei 2022 Geplaatst: 11 mei 2022 Rabarbercrumble….en die was zooo lekker. had drie stelen meegenomen van de tuin, voor 5 mensen , maar dat woog 1200 gram! Volgende week weer….😋 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 11 mei 2022 Geplaatst: 11 mei 2022 Veld procureur lapjes in repen gesneden en gemarineerd in sesamolie met komijn en koriander. Daarna gewokt met een Veldbloemkool, wortel en bleekselderij en een flink stuk verse gember en cashewnoten. Ivoor mijn verjaardag kwamen vrienden hier weer met van die Franse fruit taarten met ei ( geklopt met slagroom en meegebakken) erop aanzetten. in deze gevallen mirabellentaart en rabarbertaart. Brrrr ik krijg het bijna niet weg. Gelukkig heb ik grote zakken. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 12 mei 2022 Auteur Geplaatst: 12 mei 2022 Zometeen, een prachtig brood van Anna3: 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Lia56 Geplaatst: 12 mei 2022 Geplaatst: 12 mei 2022 Je kunt t bijna ruiken... ziet er heerlijk uit! Quote
jootje Geplaatst: 12 mei 2022 Geplaatst: 12 mei 2022 Oohh..lekker….veel boter erop en kaas…..yum! Quote
appelvrouw Geplaatst: 12 mei 2022 Geplaatst: 12 mei 2022 Sla met rucola, jonge uitjes, de eerste radijsjes en O.I kers kappertjes. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Arja Geplaatst: 13 mei 2022 Geplaatst: 13 mei 2022 Terug van korte vakantie, uit de auto en in de tuin gerold. Dit geoogst: En ja hoor, ze zijn er alweer: Quote
Marinke Geplaatst: 13 mei 2022 Geplaatst: 13 mei 2022 De allereerste aardbei! de allerallereerste aardbei was L opgegeten door een hongerige vogel 😒 Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 mei 2022 Geplaatst: 13 mei 2022 Ja de eerste asperge haan alweer Arja! wij eten stamppot van doorgeschoten raapstelen (zonder de stelen😉) en veldknakworsten erbij.. de laatste! 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 15 mei 2022 Geplaatst: 15 mei 2022 Bieten carpaccio…met bietjes nig uit de vriezer en rucola uit de tuin… en de chinese pannekoekjes van Jorieke, met Welsh onion….lekker, en leuk om te doen! 2 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.