appelvrouw Posted November 30 Share Posted November 30 Heb je wel op Duitse sites gezocht? 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted November 30 Share Posted November 30 Gewoon met een voedseldroger, lijkt me. Is maar een gok, maar zo zou ik het doen. Spätzle raspen, beetje koken maar niet helemaal en dan snel afgieten en kookproces stoppen met koud water. Vervolgens drogen. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted November 30 Share Posted November 30 @woldistel nee, ik had niet in het Duits gezocht, stom! Het is een Duitstalig ding 🤭 natuurlijk. Gek is dat, ik ben zelf niet zo duitstalig georiënteerd, lees wel regelmatig Frans en Engels op internet. Dank voor de eyeopener! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted November 30 Share Posted November 30 Dat is Appelvrouw, hoor, van die duitstalige sites, niet ikke 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted November 30 Share Posted November 30 Dank je @appelvrouw! Was zo blij met het antwoord, dat ik alleen de naam van de laatste poster nog op mijn netvlies had 🤭. In meerdere opzichten kortzichtig dus 😉. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted December 1 Share Posted December 1 (edited) Zo! Was ik vanmiddag even verschrikkelijk aan het keukenprinsessen! Achter mij bakte een brood, rechts gingen er een paar kilo bramen en frambozen via de sappan richting de wijn van de toekomst en ondertussen knutselde ik met pasta uit diverse vormpjes. De halve maantjes gaan in de vriezer, de vrije strikjes en stripjes liggen te drogen en ik heb nog wat probeersels met vulling die ik zo weg ga werken, mjam. Vulling bestaat uit ui, spinazie, knoflook, feta en wat pardano, zwarte peper, paprika en nootmuskaat. Moet ook heel fijn zijn met snijbiet en NZ spinazie Recept voor het deeg: 200 gr durummeel, 200gr patentbloem, eetlepel olijfolie, halve theelepel zout en een uur deeg laten rusten. Mijn deeg was geweldig soepel. 😀 Edit: en vijf eieren. i.p.v. vier. Tssss, waarom vergeet ik het belangrijkste.... Edited December 1 by woldistel 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted December 1 Share Posted December 1 Wat zien je ravioli’s er profi uit @woldistel. Lijkt me trouwens een heerlijke vulling 😋! Die heb ik even opgeschreven. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted December 2 Share Posted December 2 Zien er prachtig uit en zijn vast heerlijk! Maar het oog wil ook wat en ze worden toch enorm verwend zo. Mooi hoor! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gitta Posted December 4 Share Posted December 4 Wat ziet dat er mooi uit. Het zak vast ook heerlijk smaken. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted December 4 Share Posted December 4 Was ook lekker, bedankt voor jullie complimenten 😊. Gedroogd is ook deze dikkere pasta wel bros ondanks een extra ei. Deze was van half durum (harde tarwe), half patentbloem. Volgende keer ga ik pastabloem gebruiken, die zag ik toevallig bij de AH. Gek genoeg is die van zachte tarwe (00), terwijl ik overal lees dat het juist harde tarwe heel geschikt is voor het maken van pasta 🤔 En ergens in deze draad las ik, dat iemand ook gewoon alleen patentbloem gebruikte 🤨. En vegan pasta met alleen water. Allemaal maar eens proberen. Vers is het meeste volgens mij wel ok, zolang het bij het koken maar vorm houdt. Maar bij dat drogen lukt het nog niet zo. Vrolijk verder knutselen, dan maar 🤓 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted December 5 Share Posted December 5 Ik gebruik ook altijd alleen patentbloem, maar heel eerlijk: ik heb het nooit gedroogd. Dus weet niet hoe dat is, maar als verse pasta altijd heerlijk. Wel met meer ei dan moet, omdat we erg van dat romige houden. En dan gerookte kip op de bbq en een roomsaus met die kip erbij. Oooghhh ik krijg gewoon trek ervan! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted Saturday at 09:48 AM Share Posted Saturday at 09:48 AM Zojuist de pastaroller van Kitchenaid gekocht. Jullie schuld! Vooral die van Woldistel! Met die lekkere plaatjes! Wel tweedehands, nieuw had ik het niet gedaan…zooooveel geld! Blij mee….denk ik! 😊 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted Saturday at 06:26 PM Share Posted Saturday at 06:26 PM Ohhh zit ook al naar dat ding te lonken! Nog niet gekocht, want hoe vaak maak ik zelf pasta 😬 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted Sunday at 08:56 AM Share Posted Sunday at 08:56 AM 14 uren geleden, Arja zei: want hoe vaak maak ik zelf pasta 😬 Dan steeds vaker denk ik 😄 Ik zag ook al opzetstukken voor dat apparaat voor holle pasta (macaroni en wokkels enzo) Mooi apparaat hoor, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted Sunday at 04:25 PM Share Posted Sunday at 04:25 PM En meer pasta! Dit keer van speciaal pastameel (la Tua Farina bij de AH). 500 gram + 5 eieren. Geen andere toevoegingen. 12 minuten kneden in de BBM, half uurtje rusten. Heel elastisch deeg. Dus spaghetti gedraaid 👍 en van de resten nog wat vlindertjes gevouwen. Die laatste ga ik drogen, de spaghetti gaat in de diepvries m.u.v. het gedeelte wat ik straks ga koken om op te eten met gebakken ui en champies en olijfolie en knoflook en peper en dan wat verse veldsla en tomaatjes. Mjam 😋 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hazeltje Posted Sunday at 06:46 PM Share Posted Sunday at 06:46 PM Die spaghetti ziet er echt heerlijk uit! 1 Quote A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.