Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pasta maken


Jorieke123

Recommended Posts

Gewoon met een voedseldroger, lijkt me. Is maar een gok, maar zo zou ik het doen.

Spätzle raspen, beetje koken maar niet helemaal en dan snel afgieten en kookproces stoppen met koud water. Vervolgens drogen.

 

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@woldistel nee, ik had niet in het Duits gezocht, stom! Het is een Duitstalig ding 🤭 natuurlijk. Gek is dat, ik ben zelf niet zo duitstalig georiënteerd, lees wel regelmatig Frans en Engels op internet. Dank voor de eyeopener! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zo! Was ik vanmiddag even verschrikkelijk aan het keukenprinsessen!

Achter mij bakte een brood, rechts gingen er een paar kilo bramen en frambozen via de sappan richting de wijn van de toekomst en ondertussen knutselde ik met pasta uit diverse vormpjes.

IMG_20241201_165730182_HDR.thumb.jpg.1e8c4cd4c835a38d9d6d0cbbe509651a.jpg

 

IMG_20241201_173341671_HDR2.thumb.jpg.7da9e020b1ad9276e88e723f28ec535d.jpg

De halve maantjes gaan in de vriezer, de vrije strikjes en stripjes liggen te drogen en ik heb nog wat probeersels met vulling die ik zo weg ga werken, mjam. Vulling bestaat uit ui, spinazie, knoflook, feta en wat pardano, zwarte peper, paprika en nootmuskaat. Moet ook heel fijn zijn met snijbiet en NZ spinazie

Recept voor het deeg: 200 gr durummeel, 200gr patentbloem,  eetlepel olijfolie, halve theelepel zout en een uur deeg laten rusten. Mijn deeg was geweldig soepel. 😀 Edit: en vijf eieren. i.p.v. vier. Tssss, waarom vergeet ik het belangrijkste....

Edited by woldistel
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Was ook lekker, bedankt voor jullie complimenten 😊

 

Gedroogd is ook deze dikkere pasta wel bros ondanks een extra ei. Deze was van half durum (harde tarwe), half patentbloem. Volgende keer ga ik pastabloem gebruiken, die zag ik toevallig bij de AH. Gek genoeg is die van zachte tarwe (00), terwijl ik overal lees dat het juist harde tarwe heel geschikt is voor het maken van pasta 🤔

En ergens in deze draad las ik, dat iemand ook gewoon alleen patentbloem gebruikte 🤨

 

En vegan pasta met alleen water. Allemaal maar eens proberen. Vers is het meeste volgens mij wel ok, zolang het bij het koken maar vorm houdt. Maar bij dat drogen lukt het nog niet zo. Vrolijk verder knutselen, dan maar 🤓

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik ook altijd alleen patentbloem, maar heel eerlijk: ik heb het nooit gedroogd. Dus weet niet hoe dat is, maar als verse pasta altijd heerlijk. Wel met meer ei dan moet, omdat we erg van dat romige houden. En dan gerookte kip op de bbq en een roomsaus met die kip erbij. Oooghhh ik krijg gewoon trek ervan!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En meer pasta! Dit keer van speciaal pastameel (la Tua Farina bij de AH). 500 gram + 5 eieren. Geen andere toevoegingen. 12 minuten kneden in de BBM, half uurtje rusten. 

Heel elastisch deeg. Dus spaghetti gedraaid 👍 en van de resten nog wat vlindertjes gevouwen.

IMG_20241208_164900981_HDR2.thumb.jpg.5a77a567cc02ef4ee3c172c1eb2e3870.jpg

 

IMG_20241208_164126845_HDR2.thumb.jpg.296dc2f3edd05cde755d999f2548f0c0.jpg

 

Die laatste ga ik drogen, de spaghetti gaat in de diepvries m.u.v. het gedeelte wat ik straks ga koken om op te eten met gebakken ui en champies en olijfolie en knoflook en peper en dan wat verse veldsla en tomaatjes. Mjam 😋

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...