Jump to content

MSDG

Members
 • Posts

  578
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MSDG

 1. Hier in Huizen in โ€˜t Gooi op steenworp afstand van het Gooimeer is alles volledig in rust. Inderdaad de moderne Canadese rassen. Geen last van vroeg uitlopen. Sterker nog, ze gingen pas in oktober echt de winterrust in, dat is wat later dan de afgelopen twee jaar. Ik merk dat de nachttemperaturen deze periode iets lager zijn omdat het moestuincomplex in een soort kom ligt. In de echte winter is het juist iets warmer door de invloed van het water. Microklimaat speelt een grote rol in NL is mijn voorlopige conclusie.
 2. Prachtige raddichio van een moestuinvriend. Lekker Italiaans receptje opzoeken. ๐Ÿ˜Š
 3. Mix van phacelia en mosterd in de kas en op wat losse plekken. Vooral de mosterd is fijn om de harde kleilaag wat dieper in de grond los te krijgen. Phacelia uiteraard voor het organisch materiaal. Ik pas chop en drop toe, dus goed diep wegknippen en dan kan je de wortels in de grond gewoon laten vergaan. ๐Ÿ‘
 4. Count me in, 5 van elk als dat nog gaat. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘
 5. Ik denk dat de toppen wel kunnen aanvriezen maar de struiken zullen genoeg energie hebben om er wel doorheen te groeien. De temperaturen zakken richting het weekend nu snel dus het uitlopen zal stoppen. @Lia56 de perenbloesem kan je het beste verwijderen, late bloesem is een kwetsbare plek en potentiรซle invalshoek voor bacteriรซn en schimmels. Daarbij ben je je fruit voor volgend jaar kwijt als je ze uit laat bloeien.
 6. Afgelopen zondag 24x Ontario, 12x Polen en 12x Korean Red geplant. In de kas nog wat kleine teentjes geplant voor de lol en om te kijken of ze wat gaan doen. Van eigen teelt Morado ook 10 teentjes twee weken terug in de kas gezet, die staan al lekker hoog zeg maar. ๐Ÿ˜„
 7. Staat hier fier overeind, maar absoluut geen bloei. Blad smaakt net zoals O-I kers maar minder scherp. Vond het niet bijzonder, knolletjes nog niet kunnen proeven. Oogsten vlak voor de eerste vorst toch? Iemand goed recept?
 8. De winter is er juist om hier je te verheugen op volgend seizoen. ๐Ÿ˜Š 3691 zaden ๐Ÿ™ƒ
 9. Voor de liefhebbers, ik heb nu dus ca. 50 biologische zaden die ik met alle liefde deel. ๐Ÿ˜‰
 10. Van mijn 4 vruchten is er uiteindelijk 1 een mooie spons geworden, de 3 anderen begonnen te rotten of vormden geen spons. Toch volgend jaar maar weer proberen. ๐Ÿ˜Š
 11. Het is weer zover, de winteruien gaan de grond in. Dit jaar had ik denk ik 20/30% aantasting van de uienvlieg. Nu heb ik een heel slecht wortelkluit gehad, dus de klassieke ui-wortelcombi tegen de ui en wortelvlieg die gaat โ€˜t niet worden vrees ik. Althans, niet voor 100%, we houden ook niet zo erg van wortels. Lang verhaal kort, zou een vroege zaai van pastinaak in april de uivlieg ook op afstand houden? Iemand ervaring met het zaaien van pastinaak tussen de ui?
 12. Ik heb ze vorig jaar in deze periode gepoot en had super uien begin van de zomer. Ik zou op de plek van het poten de mulch een klein beetje vrij houden zodat ze nog kunnen kiemen voor de echte winter. Als je mulch niet te zwaar is dan groeien ze er wel doorheen zou ik zeggen. Mollen en woelmuizen eten hier niet van de uien. Wel heb je kans dat vogels de kleine uitjes uit de grond plukken als ze net kiemen maar daar helpt de mulch ook tegen. En anders 50% nu doen en 50% in 't voorjaar
 13. Ik heb goede ervaring met Daroyal, Ostara en Malwina (fijne late soort). Allemaal junidragers dus in รฉรฉn keer een hele grote berg aardbeien. In het aardbeienseizoen echt iedere twee dagen plukken anders dan zijn de slakken, pissebedden en muizen je voor.
 14. Sluit me volledig aan bij Swa, tegen een noordenmuur, liefst in volle grond met een halve PET-fles erover. Maar wel standaard open laten als je โ€˜t mij vraagt. In april/mei/juni zal je de blaadjes gaan zien en weet je vrij zeker dat ze geworteld zijn. Kunnen rustig het eerste jaar uit de zon blijven.
 15. MSDG

  Pawpaw

  Ik heb de eerste vruchtknoppen gespot voor volgend jaar. Meer en meer collega tuinders hebben pawpawโ€™s aangeplant dus ik hoop dat het goed komt met de bevruchting. De vruchten beloven nog steeds een feestje te zijn volgens de Amerikanen. Wat vond jij @Martijn? Weke variรซteit heb je kunnen proeven?
 16. Na de winter, in de winter spoelen de voedingsstoffen uit terwijl de planten in rust zijn. Zodra de plant weer actief wordt in het voorjaar is het tijd om te gaan bemesten in pot. Bij planten in pot is het belangrijk om ook tot en met september/oktober te blijven bemesten om de aanmaak van vruchtknoppen goed te ondersteunen.
 17. In een toekomstige tuin ga ik er zeker een of twee planten. Zelfs als je ze niet eet zijn ze prachtig aan de boom. ๐Ÿ˜Š
 18. @Mellieeven zoeken op Glen Coe framboos en er rollen zo 5 adressen uit waar je kan bestellen in NL. ๐Ÿ˜‰
 19. Heeft het eigenlijk zin om vooraf de grond te voeden met kali om grotere bollen te krijgen? Dit jaar sloeg de roest snel toe op het complex, zoals eigenlijk ieder jaar, dus als ik de bollen al wat kan boosten vanaf het begin dan zou dat wel prettig zijn.
 20. Heb Vieille France voor je en Sugar Baby watermeloen. Stuur me maar een PM als je ze wilt. ๐Ÿ˜Š
 21. Ik zou ook nog graag meedoen als dat kan? Was op vakantie in september dus net terwijl dit topic actief werd. ๐Ÿ˜Š
 22. Geen grote oogst, maar prachtige kleuren deze snijbiet, net een bundeltje zuurstokken.
 23. Gefeliciteerd! Zoals verwacht dus eerste verliezer. Volgend jaar een nieuwe kans.
 24. Zal wellicht een calamondin zijn. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘
 25. Morado, Polen, Korean red en Ontario Purple Trillium. We gaan het weer mee maken! Nu eerst op vakantie en daarna poten we weer lekker raak. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘ Volgend jaar ook maar eens een handje kali strooien en wat vaker gieten!
×
×
 • Create New...