Jump to content

Edwin

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Edwin

 1. Ben bang van wel. Ik zou ze er uithalen in dit stadium en het loof gelijk opruimen. De knollen zijn vaak minder vatbaar dus hopelijk valt het mee daar beneden.
 2. Ja wat Patrijs zegt, aangetast loof verwijderen. Gezond blad dat op de grond ligt kan je ook preventief afknippen en eventueel de plant opbinden aan een hekwerk voor betere doorluchting.
 3. Links de Ianto's Yellow, rechts de Á Fleur Noir. De tuinbonenpeulen worden niet groter dan veldboontjes en hebben gemiddeld zo'n 3 tuinbonen van normale grootte en zijn erg lekker. Onderop doe ik alvast aan zaadwinning voor volgend seizoen.
 4. Ja, met vloeibare tomatenmest. Ikzelf ben er wel voorzichtig mee want het zorgt nogal voor een weelderige bladgroei. Verder lusten tomaten ook wel wat kalikorrels, worden ze ook lekkerder van.
 5. Hier op de tuin de afgelopen winter: spinazie op een zonnig plekje, amsoi (een soort mosterblad) en verder veel tuinbonen en knoflook. De tuinbonen hadden wel moeite met de extreme kou/sneeuwval, denk dat de helft het overleeft heeft. Oja en winterbieten, Deventer zwartblad.
 6. TT Een portie Zwitserse reuzenpeulen.
 7. Nog meer tuinbonen. De eerste Witkiem, net voor de hoosbui van vandaag geoogst.
 8. Het derde tuinbonenpluksel alweer. Aguadulces en Super-aquadulces. Maar bestaat er verschil tussen die twee is de vraag?
 9. Best wel opmerkelijk dat iemand tekent met ''Jan Langerkerk" terwijl deze achternaam helemaal niet bestaat in Nederland. Het wordt er allemaal niet geloofwaardiger op..
 10. Het is begin mei, de tuinbonen staan vroeg in bloei en.. de eerste luizen zijn gesignaleerd. Vroeg zaaien is dus geen garantie om de bladluis voor te zijn! Ik ben in de eerste week van februari begonnen met het zaaien van 3 soorten, de Muchamiel, "Extra temprano'' [=extra vroeg, staat verder geen soortnaam bij] en de Drie Maal Wit. De dille die tussen de regels door staan zijn nog klein en bieden dus ook geen bescherming, zover dat al zou werken. Normaal gesproken bestrijd ik de luizen handmatig, dus echt met de duim er overheen, alleen zijn de planten daarvoor nog te kwetsbaar nu. Misschien morgen maar de plantenspuit met wat afwas/zeep, heel voorzichtig want ik wil dat spul niet bij de wortels hebben. Zo.. dat wilde ik even kwijt!
 11. ..Je de Golden Bantam naast de Martian Purple zet
 12. Het is alweer een tijdje geleden maar ik herinner me dat de quinoa de volle zomer nodig had om te rijpen.. even schudden om te proberen of ie klaar is? Dit was overigens de 'Gierstmelde' van de Bolster.
 13. Nat74, 2 jaar geleden heb ik quinoa gehad, het meeste werk ging zitten in het schoonmaken en wegwassen was de saponines. Wat ik deed was het volgende; de hele aren van de quinoa oogsten als de bolletjes op de grond beginnen te vallen (even schudden) en in een grote plastic kuip doen. Eerst de bladeren wegknippen, water bij doen zodat de quinoabolletjes naar de bodem zinken. Steeds herhalen totdat je vrijwel geen zeep-achtig schuim meer krijgt. De enige fout die ik heb gemaakt is het niet goed laten drogen, het meeste kon ik weggooien vanwege schimmel..
 14. Een regeltje meiraapjes, nog wat tatsoi en een laatste pastinaakpoging.
 15. Daar heb ik ook een tijdje aan gedacht, speets. Ik zit hier aan de rand van een uitloper van het Oer-IJ, maar het lijkt zo gelijkmatig verdeeld, geen ijzeraderen of zo en verder lijken er spijkers te zijn toegevoegd. Het groeit idd goed hier dus het zal wel meevallen. Denk dat groenten maar een bepaalde hoeveelheid ijzer kunnen opnemen?
 16. Onder de bovenste teeltlaag is de zandgrond bezaaid met hompen van een ijzerachtige substantie. Het merendeel heeft zich in de loop der jaren al opgelost in de grond en wordt van dat stevige gele zand, leuk om zandkastelen van te maken maar ik vraag me af of het wel zo goed is op een moestuin. Ooit zijn hier bloemen/bollen geteeld, misschien is het ijzer als ''voeding'' toegevoegd om meer kleur te geven. Zou dit kwaad kunnen voor de gewassen? En om te consumeren?
 17. Na 5 minuten scheppen deze kliswortel er onbeschadigd uit gekregen
 18. Het lijkt inderdaad veel op een boom uit de Hemelboomfamilie. Alleen.. (ik heb het even opgezocht), die schijnen tot de bedektzadigen te horen, en deze boom plant zich voort via de wortels. Het is altijd is een soort mysterie gebleven deze boom, wie weet heeft nog iemand een idee.
 19. De takken lijken wel een beetje op de fluweelboom maar er komt geen bloem in. Verder weet ik dat ie pas laat bladeren krijgt, ongeveer half juli.
 20. Weet iemand wat voor soort boom dit is? We noemen hem "De Italiaan'' omdat ie meegenomen is als stekje vlak bij het Gardameer.
 21. Hallo, hier mijn eerste posting op dit forum na al een tijdje meegelezen te hebben. Heeft iemand misschien een idee wat de grijze verkleuring (met zwarte puntjes) op de romanesco is?
×
×
 • Create New...