Geplaatst: 20 mei 20169 j Hotsauce! Dat kwam zo, er lag bij de Nazar een zak pepers voor maar 50 cent, dus die kon ik niet laten liggen. Perfect voor een lekkere saus.Het waren gewone Cayenne pepers maar dan wel lekker heet, 1/3 rood en 2/3 groen. Dat heb ik met allerlei uit de keuken laten pruttelen en heb daar nu 4 1/2 potje saus van. En in de keuken ruikt het nu heerlijk aromatisch. Zal even de ingrediënten intikken en in het Receptentopic plaatsen.
Geplaatst: 4 juli 20169 j 2 kilo kersen gejamd (met rabarber en citroen). Op zolder lag nog zo'n ontpittertje en dat ging perfect, 10 minuten werk ( geluid uitzetten en even doorscrollen tot over de helft).Maar uiteindelijk heb ik zeker 20 pitten uit de pan gevist en er zijn er ook een paar kapot geblenderd. Dus kersenjam met scherpe stukjes Zo jammer, had ik me zo op verheugd. Kan ik ook niet meer weggeven, ga alvast sparen voor de tandarts Ik zie op internet wel allerlei methodes om te ontpitten, maar dat moet dan kers voor kers. En een sappan of draaizeef is me teveel gedoe. En terwijl ik mijn nood hier kom klagen, vind ik een oude draadje met de tip van Thessa om een waszakje te gebruiken als de kersen gaar zijn. Slim Grove nylon kunststof vitrage kan natuurlijk ook. Het zal zoiets zijn, maar dan een groter model: "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 5 juli 20169 j Komt me bekend voor speets! Pas nog 3 kilo ontpitte kersen (zo gekocht bij de teler) tot jam verwerkt. Helaas bleken er toch nog pitten in te zitten, ze kwamen bovendrijven toen ik het schuim eraf schepte. Was toen wel blij dat ik geen blender had gebruikt en ik de meeste er nog met de schuimspaan uit kon vissen.
Geplaatst: 5 juli 20169 j Gisteren aardbeienjam en kersen-blauwe bes-frambozenjam gemaakt. Ben helaas een deel van de potjes alweer kwijt aangezien zowel 1 van mijn dochters als een buurvrouw sinsdien op visite zijn geweest
Geplaatst: 6 juli 20169 j Kruisbessenjam gemaakt.630 gram bessen schoon aan de haak.Wat een gedoe, dat weghalen van steeltjes en kroontjes. Met al die moeite moest het ook maar helemaal af. Etiketjes dus: Hoe ik dat gedaan heb, zie: etiketten-maken-met-microsoft-word-t18759.html Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 10 juli 20169 j Vier kilo kruisbessen gejamd.Echt heerlijke jam en de moeite waard, maar wat een werk Je kunt de kontjes en steeltjes eraf halen met een mesje, schaartje of je nagel, maar misschien weet iemand een snellere methode? Zijn er misschien mensen die het er gewoon aan laten zitten? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 10 juli 20169 j Eergisteren 4 potjes Habanero/Knoflook/Perzik/Tomaten Hotsauce. Goeie basis voor salsa's en is lekker heet.
Geplaatst: 10 juli 20169 j 2 kilo courgettes ingemaakt in zoetzuur. En weer wat frambozen ingevroren.
Geplaatst: 10 juli 20169 j Zijn er misschien mensen die het er gewoon aan laten zitten? Ja ik..ik ga daar niet aan beginnen dat gekont en gesteel..beetje vezels is goed voor de mens We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 11 juli 20169 j O fijn Jet, dan is het hier ook de laatste keer geweest. Dát scheelt een hoop werk Ziet er misschien niet zo mooi uit om weg te geven, maar dan eten we het gewoon allemaal lekker zelluf op "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 13 juli 20169 j mooi! hier 8 potjes rode kool/appel/sjalot/gemberkoek geweckt en 2 in de vriezer(had te weinig klemmetjes...heb er maar wasknijpers opgezet, fingers crossed...)
Geplaatst: 13 juli 20169 j per pot 3 wasknijpers geintje:rode kool snijden,in de pan: 1 sjalot gris met 4 kruidnagels erin, 1 kg rode kool, nootmuskaat slokje wijnazijn, schepje suiker of gembersaus als luxe. 100 g kleine blokjes gemberkoek en 45 min zachtjes koken 2 appels-jonaoid-appelstukjes erbij, nog 5 minuutjes en dan alles roerenafmaken met PZ
Geplaatst: 13 juli 20169 j Dank!Jam gemaakt van alles wat ik nu heb: kruis, zwart, blauw, wit, taybes en framboos. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 juli 20169 j ok, de knijpers deden het primanz spinazie ingevroren vandaag verder met de rogge, die moet drogen, aardappels verder oogsten, bessen invriezen (te druk voor jammen...)
Geplaatst: 14 juli 20169 j Hier de afgelopen dagen veel jam/gelei gemaakt van o.a. rode bes, kruisbes en zwarte bes. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 22 juli 20168 j Jam in weckpotten gedaan bij gebrek aan jampotjes. Vandaag al twee open (Schone potten (idem deksels en ringen) tot de rand gevuld met gloeiende jam en meteen ring + deksel + klemmen erop). Hoe zal ik dat aanpakken? In de weckketel, en hoe lang dan? Of opnieuw in de pan verhitten? (Invriezen is geen optie). "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 24 juli 20168 j Augurken met dille uit eigen tuin. Eerste keer, op hoop van zegen Nu nog zien uit te vinden hoe lang het duurt voordat we het kunnen eten. Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
Geplaatst: 24 juli 20168 j Bij gebrek aan een werkende kookplaat, van de week maar in andermans keuken jam gemaakt van rode bessen, rode kruisbessen en Japanse wijnbessen. Kreeg toen nog een heerlijk potje jam van jostabes, rode bes en wat muntblaadjes!
Geplaatst: 26 juli 20168 j Courgette zoet(zout)zuur:Met twee courgettes van de ene buurvrouw, met bloemkooltje van de andere buurvrouw en van mijzelf: rode ui, roze ui, oerpreibolletjes'15, knoflook'15, venkelgroen + bloem, pepers, paprika en een paar knoflookbloemtopjes die ik nog had liggen. Ingemaakt met een mix (voor 5 liter inmaak) uit Hongarije. Moest ik eerst de gebruiksaanwijzing door de google translate halen, in etappes want anders werd het wel een heel raar verhaal. Mix proefde behoorlijk zoutig dus nog wat azijn toegevoegd, beetje turmeriek/kurkuma voor de kleur en wat extra mosterdkorrels in de pot.Zijn 6 grote potten vol geworden. Ben benieuwd.
Geplaatst: 27 juli 20168 j Kun je dat vertaalde inmaakrecept ook even posten? Het lijkt me geweldig It ain't what you do, it's the way that you do it
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.