Liesje Posted September 26, 2021 Share Posted September 26, 2021 Zouden jullie eens willen meekijken? Rechts is een Atlantic Giant, vooraan een Hokkaido, maar welke soort is die helemaal links dan?🤔 Behalve deze soorten heb ik verder alleen ook nog flespompoen staan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 Vandaag wilde ik de laatste soeppompoenen oogsten. Morgen regen, nachttemperatuur 8 graden, en daarna geen groeizaam weer meer. Maar deze joekeloeres was zo zwaar dat mijn rug nu nog pijn doet. Er liggen nog drie van deze jongens in het gras, ik zag het niet meer zitten om die naar binnen te tillen. Deze kon ik dan nog van de paal tillen. Hij lijkt mooi op kleur door de avondzon, maar dat is hij niet. Ik heb er eentje al weken in de zon liggen en die begint echt rood te worden. De rest is donkeroranje. Rouge vif d'etampes, ik dacht dat het een Franse overdrijving was, maar ze horen dus echt rood te worden. Het seizoen is hier te kort blijkbaar. Ik ben benieuwd hoe die rode smaakt, de oranje exemplaren zijn niet geweldig. O, en dat kleine oranje ding is een hokkaido pompoen, 4 cm groot, zo schattig. 😍 Ik heb totaal 23 stuks geoogst van 6 planten. De planten willen zelfs nog doorgaan door de mooie nazomer. Waar de oude bladeren zijn afgestorven ontstaan gewoon jonge nieuwe bladeren. Ook nieuwe bloemen hier en daar. Ongelooflijk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 dat doe je goed! hier zijn alle planten wit; alle pompoenen binnen, 25+ kg dus meer dan genoeg voor ons 12-en Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 (edited) Kijk dit is mijn hele pompoenoogst. De oranje die binnen ligt heb ik gekregen. Mijn oogst laat ik nog even buiten, maar wel onder de overkapping van het dak. Een hele slechte opbrengst voor t aantal planten dat ik heb gezet, maar wel genoeg voor ons beiden. Ik kan helaas niet weg geven… Edit: marina di Chioggia, Pinkjumbo banana, Hokkaido, en op de onderste foto delicata, butternutjes en Futsu Black, naar de laatste ben ik erg benieuwd, Edited September 29, 2021 by appelvrouw 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Jet..is die ene een butternut ..die grote? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martijn Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 (edited) Ik heb voor komend jaar ben ik al een lijst aan het maken welk zaaizaad ik wil kopen. Aangezien mijn tuin groot genoeg is en eetbare pompoenen (aan de straat) makkelijk verkopen wil ik nog meer eetbare/lekkere pompoenen verbouwen. Mijn vraag is wat zijn de lekkerste?? Zit nu te denken aan: Graag jullie reactie. Edited September 29, 2021 by Martijn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lsjr33 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 (edited) De Potimarron was bij mij dit jaar een groot succes! Op de foto ongeveer de helft van wat ik heb kunnen oogsten. Edited September 29, 2021 by Lsjr33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 En wat zijn die groene, links op de pallet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lsjr33 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 @fre3ke Hele goede vraag, ik moet mijn pompoen zaden er eens bijpakken morgen. Ze zijn namelijk heerlijk maar ik herkende ze ook niet. Ik laat morgen weten of ik ze heb kunnen identificeren 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martijn Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Pompoenen 'Buttercup' (Kabocha-type) (vreeken.nl) lijkt op deze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lsjr33 Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Ja dat moet hem zijn! Bijzonder want die heb ik niet gekocht, wel twee andere soorten bij Vreeken. Misschien is daar iets misgegaan. Maar in dit geval geen vervelende fout, qua smaak en groeikracht is het een aanrader. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Daarom vroeg ik het ook, ik heb ook een kabocha-soort staan en het leek er op, maar de jouwe is zo afgeplat. Bij mijn soort wordt aangeraden hem te laten narijpen. Twee weken bij 25-30 en daarna vier weken bij 10-16 graden. Maar ik heb er ook al eentje op, ik vind ze erg lekker om te grillen. Een beetje droog en poederachtig, dat wel. Maar veel smaak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 Op 29-9-2021 om 16:06, jootje zei: butternut Yep Jo, butternut ruguosa Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Zo veel planten. Zo weinig oogst…Dit kan ik echt NIET uitstaan. Lag niet aan de slakken. Gewoon alleen maar mannelijke bloemen en toen ik wel eindelijk vrouwelijke bloemen had, was het te laat. Komkommer idem. Ja nu wel eindelijk een butternut pompoen in de dop. Alles weggemieterd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teunboon Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Hoe 'roze' dient een butternut te zijn? Ik heb er op dit moment een aantal hangen die maar niet af lijken te willen kleuren. Er zit wel wat rossigs overheen maar je ziet het groen er nog steeds door, inmiddels 1.5 maand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flup Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Zonde Mellie! Jammer dat je hier niet in de buurt woont, mijn pompoenjaar is super. Heb juist teveel pompoenen, dus geef ook veel weg nu. Volgend jaar gaat het vast beter! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Ik hoop het Flup! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goudsbloempje2 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 De normale hokkaido pompoen oogst is hier door de slakken erg slecht. 8 veelal kleine pompoenen van 8 stekjes / 4 planten. De AH pompoen leek het in omvang echter beter te doen (8 pompoenen van 1 plant) al heb ik begrepen dat deze oranje af moeten rijpen en dat is er nog geen een. Wie weet de soortnaam? En kan je ze net als de hokkaido ook gewoon onrijp eten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flup Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 @Goudsbloempje2 Dit lijkt op een butternut, die groene pompoenen. Een flespompoen. Kun je onrijp eten, maar de smaak is dan veeeeeeel minder dan als die uitgerijpt is. Je kunt de pompoenen ook nu oogsten (als de plant op is) en binnen na laten rijpen. Ze worden dan vanzelf gelig / oranje en dan smaken ze alsnog heerlijk! Flespompoenen zijn ook lang bewaarbaar, bewaren beter dan Hokkaidopompoenen, is mijn ervaring. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acpronk Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Ik heb er nog 2 van vorig jaar. Zouden ze na een extra rijptijd van een jaar beter smaken? Mijn vrouw vond ze na een maandje nog niet zo lekker. Ik wilde ze eigenlijk weggeven, maar vergat het telkens.. 1 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flup Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Die zien er nog goed uit! Mijn flespompoenen begonnen na een half jaar te verrimpelen, dus die heb ik snel opgemaakt. Heb nu nog alleen Musquee de Provencepompoenen van vorig jaar. Die zijn echt heel lang bewaarbaar en nog lekker. De oogst van dit jaar heb ik ook al binnen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TimJ Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Vandaag mijn butternut uitgedaan. Alleen lijken ze niet echt op een normale butternut. Is dit een "speciale" soort of wat moet ik hier van denken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 3 minuten geleden, TimJ zei: een "speciale" soort Waar komt het zaad vandaan? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TimJ Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Ik geloof van vreeken of de bolster Sommige lijken zowat op een kalabas vind ik... 🤷♂️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Een beetje ja. Heb je het zakje niet meer? Niks erover opgeschreven? Misschien de bestelbon nog in je mail? Ze lijken wat onrijp door de kleur, misschien is het een soort die door verder af te rijpen wel beigebruiner wordt. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.