Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pompoenen in 2021


Ruderalis
Message added by HuubvG

Nieuw topic gemaakt voor 2021, nieuwe berichten uit het oude topic opgesplitst.

Recommended Posts

Vandaag wilde ik de laatste soeppompoenen oogsten. Morgen regen, nachttemperatuur 8 graden, en daarna geen groeizaam weer meer. 

 

Maar deze joekeloeres was zo zwaar dat mijn rug nu nog pijn doet. Er liggen nog drie van deze jongens in het gras, ik zag het niet meer zitten om die naar binnen te tillen. Deze kon ik dan nog van de paal tillen.IMG_20210928_185527.thumb.jpg.bddf4baf0183b50a56769745840198c6.jpg

Hij lijkt mooi op kleur door de avondzon, maar dat is hij niet.

 

Ik heb er eentje al weken in de zon liggen en die begint echt rood te worden. De rest is donkeroranje.

IMG_20210928_191559.thumb.jpg.5c4663291a657b41237a35ebccf77404.jpg

Rouge vif d'etampes, ik dacht dat het een Franse overdrijving was, maar ze horen dus echt rood te worden. Het seizoen is hier te kort blijkbaar. Ik ben benieuwd hoe die rode smaakt, de oranje exemplaren zijn niet geweldig. O, en dat kleine oranje ding is een hokkaido pompoen, 4 cm groot, zo schattig. 😍

 

Ik heb totaal 23 stuks geoogst van 6 planten. De planten willen zelfs nog doorgaan door de mooie nazomer. Waar de oude bladeren zijn afgestorven ontstaan gewoon jonge nieuwe bladeren. 

IMG_20210928_190019.thumb.jpg.8e9107bb70b1c040bbfdaa82bb0410d2.jpg

Ook nieuwe bloemen hier en daar. Ongelooflijk.

Link to comment
Share on other sites

Kijk dit is mijn hele pompoenoogst. De oranje die binnen ligt heb ik gekregen. Mijn oogst laat ik nog even buiten, maar wel onder de overkapping van het dak. Een hele slechte opbrengst voor t aantal planten dat ik heb gezet, maar wel genoeg voor ons beiden. Ik kan helaas niet weg geven…image.thumb.jpg.7297dbbfb75818d212045d88b5249ad7.jpg

 

image.thumb.jpg.1f987ca529dcde155af420d04a126184.jpg
 

Edit: marina di Chioggia, Pinkjumbo banana, Hokkaido, en op de onderste foto delicata, butternutjes en Futsu Black, naar de laatste ben ik erg benieuwd, 

Edited by appelvrouw
  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik heb voor komend jaar ben ik al een lijst aan het maken welk zaaizaad ik wil kopen.

 

Aangezien mijn tuin groot genoeg is en eetbare pompoenen (aan de straat) makkelijk verkopen wil ik nog meer eetbare/lekkere pompoenen verbouwen.

 

Mijn vraag is wat zijn de lekkerste??

 

Zit nu te denken aan:

 

 

 

Graag jullie reactie. 

pompoen..JPG

Edited by Martijn
Link to comment
Share on other sites

Daarom vroeg ik het ook, ik heb ook een kabocha-soort staan en het leek er op, maar de jouwe is zo afgeplat.

 

Bij mijn soort wordt aangeraden hem te laten narijpen. Twee weken bij 25-30 en daarna vier weken bij 10-16 graden. Maar ik heb er ook al eentje op, ik vind ze erg lekker om te grillen. Een beetje droog en poederachtig, dat wel. Maar veel smaak.

Link to comment
Share on other sites

Zo veel planten. Zo weinig oogst…
Dit kan ik echt NIET uitstaan.
Lag niet aan de slakken. Gewoon alleen maar mannelijke bloemen en toen ik wel eindelijk vrouwelijke bloemen had, was het te laat. Komkommer idem.

a5535b04e15f436d040dddc1b58a68af.jpg

Ja nu wel eindelijk een butternut pompoen in de dop. Alles weggemieterd.

587bfcc81499c162a4857166c332a2cf.jpg


671b1dade83639c5d83284aff22e4de5.jpg

d403dc19114d3e72f75286314b914658.jpg

Link to comment
Share on other sites

De normale hokkaido pompoen oogst is hier door de slakken erg slecht. 8 veelal kleine pompoenen van 8 stekjes / 4 planten. 
 

De AH pompoen leek het in omvang echter beter te doen (8 pompoenen van 1 plant) al heb ik begrepen dat deze oranje af moeten rijpen en dat is er nog geen een. Wie weet de soortnaam? En kan je ze net als de hokkaido ook gewoon onrijp eten?

8E3A63FE-4E0A-4AD8-8AD1-8A0D5009A488.jpeg

Link to comment
Share on other sites

@Goudsbloempje2 Dit lijkt op een butternut, die groene pompoenen. Een flespompoen. Kun je onrijp eten, maar de smaak is dan veeeeeeel minder dan als die uitgerijpt is. Je kunt de pompoenen ook nu oogsten (als de plant op is) en binnen na laten rijpen. Ze worden dan vanzelf gelig / oranje en dan smaken ze alsnog heerlijk! Flespompoenen zijn ook lang bewaarbaar, bewaren beter dan Hokkaidopompoenen, is mijn ervaring.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Die zien er nog goed uit! Mijn flespompoenen begonnen na een half jaar te verrimpelen, dus die heb ik snel opgemaakt. Heb nu nog alleen Musquee de Provencepompoenen van vorig jaar. Die zijn echt heel lang bewaarbaar en nog lekker. De oogst van dit jaar heb ik ook al binnen.

Link to comment
Share on other sites

Een beetje ja. Heb je het zakje niet meer? Niks erover opgeschreven? Misschien de bestelbon nog in je mail? Ze lijken wat onrijp door de kleur, misschien is het een soort die door verder af te rijpen wel beigebruiner wordt. 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...