Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2022

Featured Replies

Geplaatst:

Ik houd ook niet van spaghettipompoen. Vlak van smaak vind ik nog heel vriendelijk gezegd [emoji38] zit gewoon kraak noch smaak aan. Dat gezegd hebbende; dan kun je wel heel veel erbij gooien om het op die manier smaak te geven. Maar ben geen fan.

Ook wij aten vooraf pompoen. In de soep en wel een die ik al heel lang niet had gemaakt. Een kruidige met room. Laatste grote pompoen. Ik heb nog 2 mini’s.

Erna uienquiche met de laatste gekochte eitjes en 1 eigen ei. Veel thijm erin. Daar had ik veel zin in en ik wist dat dat gezeik ging opleveren met de kinderen. Soms baal je zo om gelijk te krijgen. Dat gezeik klopte helemaal. Met kokhalzen en al; maar iedereen heeft zijn bord leeg gegeten. Zucht, wat een avond. We gaan het volgende maand ofzo nog een x herhalen. Kijken of dat beter gaat.

Hij was echt lekker. Ik heb net het laatste stuk als lunch verorberd.
4c35a352661fabd910cd832375ed3259.jpg

Vanavond spaghetti met restje soep en een slaoi uit de jardin.

Geplaatst:

Palmkool, kleine pimpernel en verwilderde winterpostelein. Er was een half uur wassen en troep verwijderen nodig  om te eindigen met dit kleine plukje groen.

IMG_20220214_213311.jpg

Geplaatst:
Er was een half uur wassen en troep verwijderen nodig  om te eindigen met dit kleine plukje groen.


Wat ik altijd doe als het een zooitje is, lauwwarm water met zout. Drijft alles naar boven. Tenzij je blaadjes ed eruit moest pulken. Dat blijft een half uur werk denk ik [emoji12]
Geplaatst:

Wij eten nog steeds zuurkool,en boerenkool,en Nieuw-Zeeland de spinazie uet .

Maar schiet nu op, gelukkig begint het spoedig weer. De

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Winterpostelein ( met veldvarkenworst) 

Erg lekker, en leuk om het in de tuin te hebben! 😊🍀

Geplaatst:

Wij aten gisteren een zelfgemaakt brood met eigen kruidenboter, linzensoep, ingemaakt zoetzuur mix -gardinieri noemen de Italianen dat- en een salade met oa eigen rode kool en lente-ui erin.

Geplaatst:

Er is voor mij in deze periode maar weinig eetbaars op terras. Maar nu het al weer even mooi weer is, staat de bieslook alweer 10cm hoog. Dus was het tijd om tussen de middag een lekkere uitsmeiter op brood te maken met wat verse bieslook. ☺️

Geplaatst:

Ik had vandaag een stukje pompoentaart, en ook pompoenfriet uit de oven. En geweckte pruimen, op siroop van aardappelwijn (zelfgemaakte wijn). Ik heb van de pruimen de halve pot leeggegeten. Het vacuüm was zo sterk, dat ik met een waterpomptang de weckring moest lostrekken. Het was het waard.

IMG_20220307_202942.jpg

aangepast door fre3ke

Geplaatst:

Ze zien er prachtig uit!

Geplaatst:

De laatste boerenkool gisteravond verorberd. Toch een keer of 4 van gegeten afgelopen winter. Volgend jaar onder een netje tegen de witte vlieg en vooral tegen de duiven.

Geplaatst:

Voor vanavond een roerbak met oa eigen shii-takes. Zo leuk vind ik eigen paddenstoelen altijd. Gevoelsmatig net iets bijzonderder dan andere kweekdingen, terwijl je aan paddenstoelen het minste doet. Voelt gewoon heel exotisch ofzo. Eigen ananas zou ik hetzelfde gevoel hebben. Dat idee [emoji16]

Geplaatst:

Helaas de laatste zuur en boerenkool zijn een feit,maar wat hebben we er smakelijk van gegeten .

Geplaatst:
  • Auteur

Gisteren pizza's met o.a. pesto en tomatenpuree en nog wat van die asperges. En salade er bij. Vla als toetje. 

Vandaag wraps met ingemaakte paprika, sla, maïs, kip, zure room, bonen, enz. En weer vla als toetje. 

Geplaatst:

Gisteren een zalm gerookt op eigen hout. Normaal gebruik ik houtskool, dus was gevoelsmatig heel anders. Sla uit de tuin, incl venkelgroen voor over de aardappels en de salade. De venkel die ik had gekocht, had geen groen en dat had ik natuurlijk ook nodig. Gelukkig genoeg in de tuin. Eigen eitjes erbij. Perfect zacht gekookt. Echt gesmuld.

Geplaatst:
15 uren geleden, Jorieke123 zei:

Pasta met gehakt en tomatensaus en peultjes en broccoli. En een salade van witlof, sla, ei en taugé.


Én de laatste vla als toetje! 
Dat at ik al die dagen ook allemaal. Een supercombinatie van Zelhemse en Onze producten. Supergezellig!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Vanavond couscous met de laatste pompoen uit de tuin, kippenworstjes en kikkererwten, een vleugje kaneel en saffraan. Heerlijk.

Geplaatst:

Pompoensoep met suppengewürz en gember. Heb een par potten suppengewürz met gember gemaakt en er hartverwarmend bij geschreven zag ik. Klopte echt. Al vonden de kinderen het te pittig, want had er ook nog een cm of 3 gember bij gegooid… volgende x beter doseren, maar de suppengewürz met gember is een blijvertje.

Geplaatst:

Yoghurt met rabarber aardbei compôte. Belachelijk lekker… en voor de lunch pannenkoeken met eigen eitjes, jam en kweepeer gelei van @mdubbelm. Ben geen fan van pannenkoeken, maar met kaas en kweepeer zelfs voor herhaling vatbaar [emoji57]
Kinderen waren ook erg content. Had mijn grootste koekenpan gebruikt, wat resulteerde in pannenkoeken groter dan onze borden. Iedereen was happy [emoji4]

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
  • Auteur

De 1e muntthee!

En we eten veel eieren, want de eenden zijn aardig aan de leg. Gisteren heb ik dus een boel eierwafels gebakken, ook om in te vriezen. We hebben pannenkoeken gegeten, en vanavond foe yong hai. Morgen stamppot winterpostelein, met spekjes. 

Geplaatst:

Salade uit eigen tuin, pasta met zelf gemaakte tomatensaus ( ingevroren van vorig jaar)

Geplaatst:
  • Auteur

Er groeit een BOEL sla in onze kas, dus we eten de komende tijd salades als lunch. Gisteren met zelfgebakken croutons en zongedroogde tomaatjes (niet zelfgemaakt trouwens...). Vandaag met geroosterde walnoten en eigen komijnekaas. Morgen: weet ik nog niet... iets met bacon? 

 

Gisteravond aten we stamppot savooiekool met een worstje. Vanavond rode kool met appelmoes en een gehaktbal. 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic