speets Geplaatst: 27 november 2012 Share Geplaatst: 27 november 2012 Ik zou in elk geval dat doosje niet 'stevig dicht' doen, want dan verstikt de boel en gaat rotten Het probleem is dat je plant te warm staat. Die denkt dat het al lente is. Zet hem zonder deksel in de schuur als je die hebt, of op een balkon ofzo, tot het écht koud wordt. Succes! Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 27 november 2012 Share Geplaatst: 27 november 2012 Ik zou hem maar mooi in een bloempot zetten met goede aarde.Bij 5 tot 10 graden.De spruiten aan laten wordt wel anders.Wordt hij te groot(spruiten) stekken van maken.De spruiten worden wel groen bij daglicht. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
carsten888 Geplaatst: 29 november 2012 Share Geplaatst: 29 november 2012 ik ga het ding in een emmer zand wegzetten. (eetknollen eruit, pootgoed erin). Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Kruidje Geplaatst: 29 november 2012 Share Geplaatst: 29 november 2012 Ze zijn nagezoet. En lekker. Ik geef iedereen hier zo en dan een schijfje (al zijn de kinderen er niet helemaal gek van). Daar word je inderdaad flatulent van . Bedankt voor de waarschuwing. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
carsten888 Geplaatst: 10 december 2012 Share Geplaatst: 10 december 2012 Ik heb de knollen een paar weken in zand bewaart en nu zijn ze echt een stuk zoeter dan ervoor. Gekookt vind ik het nog steeds niks, maar rauw best lekker. Smaakt echt naar appelwortel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 10 december 2012 Share Geplaatst: 10 december 2012 Gekookt vind ik het nog steeds niks, Maar je moet ze roerbakken?Met andere groenten of in de tomatensaus gerapst/stukjes. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
carsten888 Geplaatst: 11 december 2012 Share Geplaatst: 11 december 2012 ik vind ze geroerbakken niet veel anders smaken Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 11 december 2012 Share Geplaatst: 11 december 2012 Gekookt vind ik het nog steeds niksEigenlijk is het net als met courgette: veel smaak zit er dan niet meer aan, maar het vult wel lekker in stoof-/roerbakschotel.Jammer; ik had er veel meer van verwacht Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 31 januari 2013 Share Geplaatst: 31 januari 2013 Hier heb ik de berichten geplaatst die over het inmaken van Yakon gingen: yakon-appelwortel-wecken-t7713.html Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 6 februari 2013 Share Geplaatst: 6 februari 2013 nou, de knollen met 3 ogen groeien hier langzaam maar zeker bij 10 graden; we hebben wat dunne schijfjes in de chilibruinebonenprut gedaan, heerlijk! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 20 mei 2013 Share Geplaatst: 20 mei 2013 Gisteren nog een yakonwortel in schijfjes gegeten bij de maaltijd. De knol blijft knapperig uit het zaagsel. Ik wil dit jaar één perk maken met al die gekke knollen ( taro, yakon, oca, knolcapucien, suikerwortel en apios) en wortels erin.Wat eten betreft valt het me een beetje tegen, je moet wel doorzetten om deze knollen en wortels in je menu op te nemen vind ik...zeker als je genoeg ander bekend spul hebt. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 20 mei 2013 Share Geplaatst: 20 mei 2013 Taro groei zeer lanzaam. Apios staan tegen de schutting,mooi gezicht die bloemen. Yacon een stuk van 2x3 mtr maak ze altijd in (wekken) Knolcapucijn.staan tegen een scherm eet blaadjes en bloemen in de salade,heb nog geen knolleltje gehad.Wel zeer mooie oranje bloemen. De chinese yam doe ook zeer traag. En de suikerwortel zal dit jaar onder de grond kijken? Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Gemma Geplaatst: 20 mei 2013 Share Geplaatst: 20 mei 2013 Die geweckte yakon van jou was super Thea!Heb je daar een recept van?? Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 20 mei 2013 Share Geplaatst: 20 mei 2013 Met div andere vruchten en 200 gram suiker en 1 liter water (op gekookt). Als je de yacon afschild dan meteen in sinaappelsap(wordt het niet zwart) leggen. Je kan ook half zoetwater/sinaappelsap bij de yacon doen en dan inwecken.Deze heb je op de nmm gehad. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 20 mei 2013 Share Geplaatst: 20 mei 2013 Gemma, ik had de berichten over het inmaken van de Yacon verplaatst. Zie mijn bericht van 31 januari Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 21 juli 2013 Share Geplaatst: 21 juli 2013 Even een yakon topic opgezocht, mijn vraag kan hier wel denk ik: Wat zou er met dit blad zijn? Mijn andere plant heeft het ook. Mooi groen bladeren aan de plant, alles lijkt goed te gaan en van de ene op de andere dag zo'n verkleuring en daarna afsterving. Iemand een idee? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 21 juli 2013 Share Geplaatst: 21 juli 2013 Ik heb dat nog nooit gehad Huub. Ik gok te droog, maar misschien geef je ze wel veel water...dan te nat Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 21 juli 2013 Share Geplaatst: 21 juli 2013 Heb er zelf 20 planten en div jaren maar nooit gehad deze bruine bladeren Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 21 juli 2013 Share Geplaatst: 21 juli 2013 Toch wel vreemd, ik heb het met twee yakon, een borage, een komkommer, basilicum, munt. Zo een heel blad heel snel bruin en weg. Toch geef ik iedere avond, soms 's morgens ook nog, water. Ik zie ook hier en daar wel mineervlieg gangen p het blad, en las ook over bacterievuur, of is dat weggelegd voor fruit? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 21 juli 2013 Share Geplaatst: 21 juli 2013 Misschien te veel meststoffen?verbranding....... Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 21 juli 2013 Share Geplaatst: 21 juli 2013 Tijd geleden alweer dat ze brandnetelgier hebben gehad en dat is eigenlijk alles. Dacht zelf eerder aan een voedingstekort. maar zolang het bij één of twee bladeren blijft - hetgeen tot nu toe het geval is - zal ik me niet al teveel zorgen maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 november 2013 Share Geplaatst: 13 november 2013 De yakon geoogst vandaag..ik had één plant gehouden nadat ik vorig jaar van mijn twee planten er tien had gemaakt en er 9 heb weg gegeven. Dit keer zitten er echt megaknollen onder..misschien vanwege het mooie weer. Morgen maar eens een gooi doen naar het Yakonknol record Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
carsten888 Geplaatst: 14 november 2013 Share Geplaatst: 14 november 2013 het wordt weer koud. Om de knol te laten overwinteren denk ik 1 knol in vochtig zand in een bakje in het donker in de kelder te zetten. Hoe bewaren jullie je yakon knol over de winter? Kun je die ook buiten laten staan met noppenfolie of zo? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 14 november 2013 Share Geplaatst: 14 november 2013 Nee kan niet buiten.Je moet ze scheiden de groten om te eten de kleine ronde kan je in kranten papier of weer poten in een pot of in turf allemaal bij 10 graden weg zetten, na febr 15 graden kunnen ze weer uit lopen. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 14 november 2013 Share Geplaatst: 14 november 2013 O Thea, wil jij je recept van ingelegde Yakon op siroop bij de recepten zetten? Graag een volledig recept, ik ben altijd slecht in suikerhoeveelheden en wecktijden Dank je wel!! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.