Geplaatst: 30 juni 20223 j Haha mijn andere helft houdt niet van pannenkoeken. Maar vanavond at hij niet thuis. Ik zag mijn kans schoon en at pannenkoeken. Gebakken met oa eitjes umt (uit @Mellie ‘s tuin 😎)
Geplaatst: 1 juli 20223 j Ik ben helemaal niet van de elektriese apparaten maar een gegeven pan mag je niet in de bek kijken. Slow koeken doen we vandaag..een ekspiriementje( let ook op de hippe ( à hum) 70 er jaren spelling) In de pan Veldvarkenschenkel met zoete aardappel, paprika, sperzieboontjes, tomaten en courgette. Véél verse kruiden, oregano voert de boventoon. Gebakken restje rijst erbij. 🤔Er klopt toch iets niet… We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 juli 20223 j @appelvrouw, is de römertopf niet ook slowcooking? Over vintage gesproken, ik at een pompoen van vorig jaar. Hij was helemaal goed, ook geen bruine spikkels vlak onder de schil. Wel wat minder zoet, maar dat zal het exemplaar zijn. Deels als soep, met koriander uit eigen tuin.
Geplaatst: 2 juli 20223 j 5 uren geleden, fre3ke zei: de römertopf niet ook slowcooking? Ik heb daar het antwoord niet op..maar zo ja dan deed Ik er al aan. Het heeft met de temperatuur te maken dacht ik 2 juli 20223 j aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 juli 20223 j Er klopt iets niet? Lachen, die elektrische slow-cooking pan op je houtfornuis. Slow cooking: is een oude bereidingswijze. Niks nieuws onder de zon. Vroeger had men een petroleumstelletje. Tegenwoordig is daar een dure elektrische pan voor nodig. Bij mijn weten is slow cooking niks anders dan garen bij temperaturen (een stuk) lager dan 100 graden. Met name voor vlees. Denk aan de runderstooflappen van je oma. Die stonden 10+ uren op. Niet te sudderen, maar bij b.v. 85 graden. Ideaal voor taai, droog vlees. Poten van wilde gans, haas, en zo. Vorige week kreeg ik een stoofje van voorpoten van reebok. Dat had 16 uur "geslowcooked". Niks nieuws onder de zon dus. En wat is dan sous-vide? Bij mijn weten enkel de gecontroleerde constante (lage) temperatuur, samen met de truc om in vacuumzakken te garen in een bak met water. Verder vergelijkbaar met slowcooking. Hopelijk komt de plaatselijke hobby-jager binnenkort weer eens langs met een paar wilde ganzen. (Vorige week had ie er tien geschoten. Helaas wilde de de boer/landeigenaar ze alle tien wel hebben.) Garen van de poten moet hier wel overdag: mijn inductiekookplaat stopt automatisch na 2 uur (ik ga de handleiding maar eens lezen, misschien is dat automatisme uit te schakelen). Apart topic "sous-vide / slowcooking" maken? Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 2 juli 20223 j 46 minuten geleden, henkg zei: Apart topic "sous-vide / slowcooking" maken Sous vide Ken ik helemaal niet. Ja maak maak een topic! Onvervalste frieten van Lie. vandaag. Met in de oven geroosterde courgettes en doppers uit een pannetje. Veel verse kruiden. Top maaltijd! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 juli 20223 j Pompoenblad, met dank aan @Patrijs (zie pompoen topic). Hartstikke lekker! Wel wat knoflook meegebakken natuurlijk, en een paar plakjes peper uit eigen tuin. O, en wat zand 😳 2 juli 20223 j aangepast door fre3ke
Geplaatst: 3 juli 20223 j Auteur Bloemkool, bloemkool en bloemkool Vooral gekookt met een sausje en een stukkie vlees er bij. Maar vanmiddag maak ik er een salade van, en ik denk dat ik ook wat roosjes rauw in een kommetje doe en er een dipsausje naast zet. Donderdag maakte ik er een gratin van, maar dat was geen succes. Ik had de kool wat voor moeten koken en de saus bleef een soort pudding onderin de schaal...? We hebben het toch opgegeten want het eten moet wel heel erg oneetbaar zijn willen we het weg doen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 juli 20223 j 2 uren geleden, Jorieke123 zei: gekookt met een sausje Brrrr kippenvel! Jeugdtrauma 1 bloemkool met een papje😣 Bloemkoolsoep is ook lekker en goed in te vriezen. En de roosjes ff blancheren en dan kort in de wok inbakken met zoute sojasaus. Hier een bak zelf samengestelde muesli geroosterd in eigen appelsap en ook de wal en hazelnoten komen van eigen terrein! 3 juli 20223 j aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 juli 20223 j Bloemkool eet ik ook het liefst anders. Ik wil best geblancheerde bloemkool eten, maar met een sausje is gelijk zo Ehm… nou, ja, Hollands denk ik [emoji38][emoji38][emoji38] terwijl ik stamppot heerlijk vind, maar dat terzijde. Bloemkoolsoep met amandel is ook heel lekker. Ik maak er eigenlijk vooral curry mee of uit de oven, een turks recept met ei en yoghurt. Maar goed, dat vind jij dan misschien weer zo turks [emoji13]Vandaag Tomatensaus gemaakt voor de inmaak, dus aten we ook pasta met saus. Heel veel ui, knoflook, oerprei, oregano, salie, rozemarijn, 3 blaadjes laurier -ahaha, dat dan weer heel matig!- en veel tijm ging er in. 5 u laten inkoken en voila. Heerlijk. Echt gesmuld, zelfs eigenlijk te veel van gegeten.Ik vind een Turkse tomatensalade er heel goed bij passen, die komen uit de winkel, maar de rucola en knoflook niet. Verser kon niet. Morgen eten we VLEESCH. Ook lekker.
Geplaatst: 4 juli 20223 j Auteur Nou wij eten graag Hollands Maar ook andere keukens kunnen wij goed waarderen hoor. Gisteren maakte ik dus deze: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/italiaanse-bloemkoolrijst-salade/ Ik had dat spul (bloemkoolrijst) wel eens gezien in de supermarkt, vond het maar een raar hip iets. Maar toch maar eens geprobeerd (nou ja, rijst gemaakt van eigen bloemkool dan, in de foodprocessor) en die salade was lekker! Je proeft geen bloemkool meer, door het bakken van de korrels (?) en alle andere smaken. Ik deed er nog wel een paar lepels zelfgemaakte pesto door, want de smaak was in 1e instantie wat vlakjes. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 4 juli 20223 j Gebakken aardappels en komkommer uet.de sla gekocht,die van mij groeit niet hard momenteel.
Geplaatst: 11 juli 20223 j De eerste twee rijpe pruimen. Het is een kroosje. De boom was een worteluitloper van een wilde boom. Hij staat nu 6 jaar in mijn tuin, is heel mooi, en geeft voor het eerst. De vruchten zijn niet heel zoet of aromatisch, en de schil is relatief dik, maar toch verheug ik me op toekomstige oogsten. Want bij de gekochte Opal was één van de twee vruchten al aangetast door fruitmot, hier niets. Ook vogels hebben het nog niet door, ik heb de boom niet hoeven afdekken. Ze trekken wel de onrijpe pruimen uit een andere boom, dus maar zien hoe lang dat nog duurt.
Geplaatst: 14 juli 20223 j Tijdens het bloemen plukken kwam ik heel veel witte bessen tegen. Onontdekt! Die zijn nu op. Toch zeker wel een pond geplukt. Ook wat rode voor de zuur. Brrr. Heel zuur. Frambozen en aardbeien. Elianny is eindelijk weer rijp. Was wel een week of 2 geleden dat we die aten. Heel veel fruit kortom voor de brunch en nu lunchen met eigen eitjes, sla en pepers.
Geplaatst: 14 juli 20223 j Tomatensoep van 1 tomaat met oregano tuin en basilicum. Veel komkommer uit t vuistje. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 juli 20223 j Ja eigenlijk van alles in verschillende gerechten,bieslook, Nieuw-Zeelandse spinazie,komkommer,en de aardappelen,van de spitskool zuurkool gemaakt.
Geplaatst: 14 juli 20223 j Pasta met Nieuw-Zeeland spinazie. Daarna artisjok met knoflook sausje. Dat was eigenlijk het voorgerecht, maar ik had te grote honger om met liflafjes te starten. En zo kon ik het kookwater van de pasta hergebruiken om de artisjok te koken: energiebesparing! Toe yoghurt met sap van halfrijpe bramen (de rijpe gaan naar de wespen).
Geplaatst: 14 juli 20223 j 1 uur terug, redzebra zei: 1 kg tomaat 😄 @appelvrouw ? Inderdaad! Heerlijk geworden die soep. De CdB tomaten komen ook snel hoop ik. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 15 juli 20223 j Gister spitskool met ui, knoflook, paprika, gehakt en lenteui. Lekker was het!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.