Geplaatst: 16 augustus 20222 j Toch leuk om even een update te delen hoe het nu gaat met de butternuts. Zie fotos en er zijn nog wat beginsels waarbij de bloem in de komende dagen zal open bloeien
Geplaatst: 16 augustus 20222 j Ik wilde planten weghalen vandaag nadat ik enkele dagen terug bloemen had weggehaald. Was er zo klaar mee. Wat zie ik? Zowaar 4 pompoentjes in de maak en wel 1 hele courgette. Toe maar! Dat ik het nog mag meemaken dit jaar [emoji23][emoji23][emoji23]Eindelijk verkeerde emoticon. Ik zou een jankend gezichtje moeten hebben. Maar vooruit. We lachen er maar om
Geplaatst: 16 augustus 20222 j Na een weekje weg te zijn geweest kom ik in de tuin en zie dat één van mijn pompoenen via de heg, zo de appelboom in gekropen is. Waardoor er nu een kleine pompoen op twee en een halve meter hoogte tussen de appels hangt 😁. Toch de komende dagen maar even proberen te laten zakken, voor hij te zwaar wordt.
Geplaatst: 17 augustus 20222 j Het lijkt er op dat ik toch nog wat butternuts zal mogen oogsten. Ik telde er vijf. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Geplaatst: 17 augustus 20222 j @Patrijs, Geldt dat narijpen alleen voor de Musque de Provence, of ook voor andere pompoensoorten?
Geplaatst: 17 augustus 20222 j Auteur Narijpen geldt ook voor kabocha's. Twee weken bij 25 graden (of langer als het steeltje nog niet droog is) en dan nog een maand tussen 10-15 graden.
Geplaatst: 18 augustus 20222 j Mijn pompoenoogst is ook veel kleiner dan normaal. Niet alleen zijn de pompoenen kleiner dan normaal, het aantal pompoenen dat ik oogst is ook veel minder dan normaal (uit 4 planten 4 Uchiki Kuripompoenen en uit 4 planten Butternut 5 pompoenen). De voorgaande jaren had ik de pompoenen altijd op de mesthoop geplant, dit jaar heb ik mest ingegraven. Dan hebben ze dus minder mest en dat is denk ik de hoofdoorzaak van de wat tegenvallende oogst. Volgend jaar komen de pompoenen weer gewoon op de mesthoop!
Geplaatst: 18 augustus 20222 j Ik heb de eerste keer ooit eens 2x kippenmest onder de pompoenen gelegd. De planten waren erg mooi en er zijn heel veel pompoenen aan gekomen, maar totnutoe is er maar 1 die misschien? rijp gaat worden, wat een zware teleurstelling is. Het gaat om Crown Prince pompoenen. Pitten welke ik zelf uit een Colruyt pompoen gehaald heb. Wat zijn jullie favoriete en best producerende rassen?
Geplaatst: 18 augustus 20222 j Dat is dan echt een tegenvaller @Flup als je normaal gewend bent zoveel meer pompoenen te krijgen. Sanogoal voor dit jaar als eerst butternuts gedaan bevalt erg goed echt een mega plant geworden van 3+ meter lang en secondary vines ook tussen de 2 en 3 meter neemt ontzetten veel ruimte in beslag maar daar heb ik tot nu toe al 8 bevruchten butternuts in, en nog 4 die met 3 a 5 dagen bevrucht zullen worden met wat geluk heb ik dan 12 butternuts bij de tijd dat het gaat vriezen. Volgendjaar ga ik voor sweet mama, red uchici kuri, honeynut, Butterbush en wellicht nog een butternut soort om eens te kijken hoe de verschillende soorten groeien m.b.t. termen als niet ranked, ranked en sterk ranked wil graag eens in het echt zien hoe dat verschil zich dan uit.
Geplaatst: 19 augustus 20222 j Op 18-8-2022 om 10:42, Sanogoal zei: Het gaat om Crown Prince pompoenen. Pitten welke ik zelf uit een Colruyt pompoen gehaald heb. Ik zou bij pompoenen altijd zaad kopen. Dit omdat je nooit weet of de zaden raszuiver zijn bij zelfgeoogste zaden van pompoenen. Geldt ook voor gekochte pompoenen uit de winkel. En courgettes en meloenen, aangezien die heel makkelijk kruisbestuiven. Best producerende rassen zijn bij mij Butternut, Hokkaido en Musquee de Provence. Mits ik die op de mesthoop plant natuurlijk, want nu is het minder.
Geplaatst: 20 augustus 20222 j Ik denk niet dat het een grote pompoen soort is, ik had vorige week even van een afstandje gekeken, en nu een week later (dag 22 na bevruchting) is de pompoen niet zichtbaar groter dan vorige week. Zakje is 10*15cm. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 20 augustus 20222 j Het loopt dit jaar allemaal wat langzamer met de pompoenen maar langzamerhand begint er toch wel wat beweging in te komen, ik hoop van onderstaande pompoenen toch een mooie grote rijpe pompoen te oogsten voor de hot 🥵 saus met mijn Carolina Reaper pepers.🤞 Curcubita Pepo Galeuse d’Eysines 😎
Geplaatst: 21 augustus 20222 j @Ruderalis prachtige pompoenen zeg alleen valle ze volgens mij onder de maxima familie i.p.v. pepo 21 augustus 20222 j aangepast door Kevins Moestuin Aanpassing
Geplaatst: 21 augustus 20222 j @Kevins Moestuin, ik snap je verwarring maar het zijn kleintjes, hier een voorbeeld!
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Ook hier pompoenen. Ik vind pompoenen leuk….van die enorme planten die gewoon hun eigen weg gaan. En dan zijn ze nog lekker ook! Butternut rugosa Musque de provence. Een plant, vier van die grote mooie pompoenen. En ze beginnen l te kleuren! plantje op de moestuindag gekregen van Angela! Butternut. De eerste..net gespot Tromboli d’ albenga….of zoiets Ook butternut….denk ook rugosa Volgens mij uchiki kuri 21 augustus 20222 j aangepast door jootje
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Auteur Die tweede butternut rugosa lijkt wat op mijn lunga di napoli. Ook een muskaatpompoen. Dan weet ik ook meteen wat daarmee aan de hand is. Gekocht zaad is ook niet altijd raszuiver.
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Ik.geniet van de foto's. Wat een mooie zitten er tussen. Ik heb geen idee welke pompoenen er bij mij opkomen. Op mest heb ik ze nog nooit geplant, ik zet ze in de kleigrond. De pepo stock wil ik ook die is erg gaaf!!! Als ik er aan denk, ga ik foto's maken
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Mn Patisson project is vandaag geëindigd, qua grote van 1 Pattison is het niet gelukt maar qua pompoen totaal gewicht is het wel gelukt om de plant te overtreffen waar het zaad uit komt!
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Wat zijn jouw patissons bobbelig, @Ruderalis. De mijne zien er veel gladder uit.
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Ik had een vraagje, Denken jullie dat mijn pompoenen nog zullen gaan afrijpen? Het zijn Small sugar pompenen, dat is geloof ik een pepo soort. De planten zijn al erg vergaan maar de steeltjes zijn nog helemaal groen. Kan ik ze laten hangen zodat ik ze later beter kan bewaren of ik het beter om ze al te gaan gebruiken?
Geplaatst: 21 augustus 20222 j Die kan je prima laten hangen tot de eerste nachtvorst. En gebruik wat je nu gebruiken kan. In de stengel zit nog wel wat leven, te zien aan de groene kleur. Het blijft ook nog even prima weer dus ze rijpen zo verder af. Het grootste risico is nu de mens die het verschil tussen mijn en dijn niet kent. 21 augustus 20222 j aangepast door Patrijs De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 21 augustus 20222 j 10 uren geleden, Arja zei: Wat zijn jouw patissons bobbelig, @Ruderalis. De mijne zien er veel gladder uit. ik stond er ook van te kijken maar weet ook niet hoe t komt, het zaad komt uit een Pattison zoals die van jou!😟 foto van de Patisson waar het zaad uit komt, misschien 🤔 komt het door de hitte dit keer stond de plant op een plek met veel meer zon uren en we hebben dit seizoen aardig wat zon gehad. Hopelijk smaakt het er niet minder door want deze rakkers vinden wij erg lekker.
Geplaatst: 22 augustus 20222 j @Ruderalis vullen jullie de patissons? Zit zelf te overwegen volgend jaar ook een soort te proberen voor het vullen vooral.
Geplaatst: 22 augustus 20222 j @Kevins Moestuinde planten zijn super en heel groeikrachtig, maar ik vind de vruchten maar heel matig. Volgend jaar dus niet weer, tenzij ik een plekje vrij heb, maar dat geloof ik niet. Voor het vullen kan je net zo goed een pompoen of een courgette gebruiken als je 't mij vraagt. Ik ga deze week dan eindelijk de plant wat snoeien en alle zijranken toppen na de laatste bevruchtte pompoen. Oude bladeren al wat snoeien en de pompoenen op een tegeltje leggen zodat ze niet gaan rotten. Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.