marijke Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Vandaag Peper, Paprika en Aubergine gezaaid. De op 11 januari gezaaide zomerprei is in middels 4-6 cm hoog en staat op een koele, lichte vensterbank. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Net wat sjalotjes in de koude bak gezet. De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lokman Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Bloemkool "Natura non nisi parendo vincitur " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 4 dagen geleden voor het eerst via de Deno-methode.(Na het maken van de foto vlug besproeid met lauw water en weer terug gestopt) Het begin is er! wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
henkg Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Red kidney beans, voor consumptie. Deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi198420/valle-del-sole-red-kidneybeansKiemtestje (gelegd op 22 jan) is geslaagd: 4 uit 5.Zolang ik binnen geen ruimte tekort kom mogen ze blijven ...Voor alle duidelijkheid: dit is alleen een kiemtest. Boontjes legt men vanaf ongeveer 15 mei: "ze mogen mei niet zien" 2023_teeltlijst (.xlsx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johmir Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Gisteren de eerste zaadjes gezaaid: uien (Sturon), zoete rode ui, reuzenui, peterselie, bieslook en bloemkool. Deels ook kijken of enkele oudere zaden nog wel kiemkrachtig zijn. Ik heb halve WC rolletjes gebruikt als kweekpotjes.Ze staan nu op zolder in een propagator, bij een graad of 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lokman Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Nog wat pepers en paprika,aubergine "Natura non nisi parendo vincitur " Link to comment Share on other sites More sharing options...
balkontuinder Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Veldsla, bosui en parijse worteltjes (onder glas) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glenn1ap Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Zwarte mostaard, 2 dagen geleden gezaaid Misschien te weinig licht? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waaslander Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Gisteren in de serre gezaaid1-2 radijs3 Bloemkool4-5 reuze prei6-10 snijandijvie11 afrikaantjes12-13 zomerprei14-18 mexa mix snijsla19 broccoli20-21 mizuna22 sla meikoningin23-24 peterselie25-26 bladmosterd27-31 red salad bowl snijslaNummers voren gewas zijn de rijen (van een 40cm) Alles in volle grond . Er een 15cm boven nog doorzichtige pvc platen over . Dus als het ware koude bak in de serre . Wortels en spinazie komen al mooi boven die rond de jaarwissel gezaaid zijn in de koude serre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuinLB Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 De eerste tomaten gezaaid. Beetje vroeg maar ik kon niet meer wachten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Eh... ík heb niet gezaaid... deze Patisson bepaalt dat tijdstip blijkbaar helemaal zelf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RubyOnTuesday Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 ^ Dat ziet er bijzonder uit! Ik heb spinazie, bosui en tuinbonen in de volle grond gezaaid. Ik weet niet of het kans van slagen heeft dus zaai ik ook een paar reserves in het raamkozijn. Vorig jaar was ik namelijk met alles te laat, dat wil ik niet meer! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johmir Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 De bloemkolen en reuzenuien zijn inmiddels opgekomen. Ik heb ze gezaaid op 30 januari en de plantjes staan in een kweekkasje op zolder onder een dakraam. Temperatuur is daar 10-15°C. De bloemkolen: De reuzenuien....jaja ze zijn nog klein Link to comment Share on other sites More sharing options...
DhrGGerardu Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Vorige week al spitskool voorgezaaid. En hij begint al mooi op te komen. Groetjes,Gilbert Link to comment Share on other sites More sharing options...
CherryCharlie Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Gisteren Kelvedon Wonder, Oregon Sugar en Blauwschokkers voorgezaaid. Die gaan over een tijdje het balkon op Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug) Link to comment Share on other sites More sharing options...
prettig gestoord Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Eh... ík heb niet gezaaid... deze Patisson bepaalt dat tijdstip blijkbaar helemaal zelf. Ik sneed afgelopen week een big max aan voor de kippen, helemaal hard nog maar met vele ontkiemde zaden Binnenin De dames waren er iig blij mee Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkleinman Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Zondag witte kool, ui, spruitkool, brocolli en bloemkool voorgezaaid en op zolder neer gezet. Vandaag zie ik de eerste kopjes boven het maaiveld. De spruitkool, witte kool en brocolli komt voorzichtig al op. De rest, andere variant witte kool en brocolli, prei en paprika doen nog niets. Mijn volkstuinvereniging. Sinds september 2016 600m2 tuin op het complex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Maf hoor, die ontkiemde zaden in een donkere pompoen? Of zal er licht door de schil en vruchtvlees komen? Waardoor gaan ze kiemen? Maar ik zie dat ik hier mn peperzaai nog niet heb genoteerd.Dus bij deze:Gezaaid op 13 februari: Pimentos de PadronAji Blanco CristalPdPdP (soort Hungarian Wax)Oro de EquadorLemon DropMdmme JeanetteSurinaamse peper (meegenomen door broer maar niet duidelijk welke het is, misschien ook Jeannet?)Black Scorpion TongueChupetinhoAlma PaprikaZoete Paprika (Jet)Buiten Paprika (Jet) Als alles opkomt zullen het 50 plantjes kunnen worden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepper Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Paprika AstaPaprika Golden WonderPuntpaprika Peper Bahamian Goat pepperPeper Explosive EmberPeper EtnaPeper Japaleno JumboPeper Numex twilight Tomaat Juliet (phytophthora resistent)Tomaat Mountain Magic (phytophthora resistent) AubergineBietjesHerfstpreiWinterprei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jizkaha Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Wow Erny, 50 peperplanten! Wat doe je met al die pepers straks? Ik had afgelopen jaar een stuk of 20 planten en wist op een gegeven moment echt niet meer wat ik nog met al die pepers aan moest... Desalniettemin heb ik zondag ook pepers gezaaid: Pimentos padronJalapenoAji pineappleMme JeanetteGewone spaanse peperEspelette.(ik heb nog wat andere soorten en denk dat ik die ook nog ga zaaien. Jeweetwel, ezels, stenen ) En maandag zaaide ik 5 soorten sla (van alles een beetje), 2 soorten mosterdblad, mizuna en tuinbonen. Zelluf doen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheela1982 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Dat beloofd een hete zomer te worden pepper en jizkaha https://www.cheelaschiliseeds.be/ Mijn Facebook groep: “Pepers, Paprika's en Tomaten Kweken”https://www.facebook.com/groups/1761232384178475 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Ik wil er uiteindelijk ook maar een stuk of 20 overhouden hoor Jizkaha.De paprika's zijn voor Jet en verwacht dat er ook zaadjes niet gaan kiemen.En als ze wel kiemen kan ik altijd nog wat weggeven of ruilen. En mijn peperssoorten zijn dit jaar, nog meer, geselecteerd op gebruik.De Padron voor de tapas, die vind ik echt verrukkelijk dus wat meer planten daarvan.De Aji Blanco Cristal en de PdPdP voor het directe gebruik door het eten, zijn ook vroeg te oogsten.De Oro del Equador en de LemonDrop voor de gele Hotsauce.De Madammekes en die Surinaamse (als het ook madammekes blijken te zijn) mogen daar dan ook in.De Black Scorpion Tongue en de Chupetinho voor de mooi en leuk.De Almapaprika om te kijken of ie nog kiemt en of ik er dan zaad van kan scoren.De andere paprika's zijn voor Jet. Dus er is goed over nagedacht. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann123 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Erny, die chupetinho, is dat de niet pikante variant? Ik heb niet hete pimenta biquinho gezaaid maar ze doen niks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bit Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Voor tips en tricks, kun je dit topic gebruiken : paprika-peper-topic-2017-t21626.html stel daar gerust alle vragen die je hebt tijdens de opkweek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts