Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2022

Featured Replies

Geplaatst:

Ik mijn eerste krop sla uit de platte kas, heerlijk weer.

Geplaatst:

Ik ben dol op sla en eet dat elke dag. Het groeit ook jaarrond. Ik koop alleen sla als ik een soort wil die ik niet heb. Dus beetje veel van het goede dat dagelijks hier te noteren.
Echter! Gisteren aten wij de eerste salade die van a tot z door de dochter is gemaakt. Inclusief het snoeien van de sla en peterselie! Ben zo trots [emoji3059]
Vond dat toch een melding waard.

Geplaatst:

De eerste stengels (en vooral bladeren natuurlijk) maggieplant zijn door de soep gedaan.

Geplaatst:

Maggie, salie, oregano en rozemarijn door de macaroni. Heerlijk 

Geplaatst:

Soep van bewaarde pompoen, met vers maggiblad. Met zelfgebakken brood erbij 

 

Als aperitief een cobbler van bruiswater, vlierbessensiroop en kruisbeslikeur. Dat was heerlijk want ik was dorstig van het tuinwerk en ik had echt behoefte aan suikers. 

 

Daar doe ik het allemaal voor. Fijne 'reminder'.

IMG_20220418_144610.jpg

Geplaatst:

Appelrabarbertaart met rabarber uet uit de tijdmachine want ik had nog van vorig jaar liggen. 

 

 

20220417_211257.jpg

Geplaatst:

Het eerste knoflookje van dit seizoen geoogst, ik was benieuwed hoe ver ze waren. De helft van de knoflook staat in potten waar straks half mei de pepers in moeten. Dat wordt komende weken dus die potten leeg eten. De andere helft kan wel blijven staan totdat ze afsterven. 

 

DSC_0878.JPG

 

Geplaatst:

De gesloten bloemknoppen van landkers, purple sprouting broccoli, een handvol zevenblad en wat bieslook gaan straks in de stomer. Ik weet nog niet of ik ze dan in een rijstvel ga wikkelen of toch gewoon met wat noedels....... keuzes, keuzes 🤔

Geplaatst:

Sla en tomaat, peper en paprika ( uit diepvries) 

Geplaatst:

Gisteravond een salade met oa sla en kaas van Jorieke, en daarbij wat restanten heerlijke quiche die over waren op de mtfd. 

Geplaatst:

Hier ook sla. Ook vals gespeeld met dank aan @Jorieke123 voor de lekkere krop die we uit haar kas mochten meenemen bij de mtfd.

aangepast door Oudholland

Oudholland

 

Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?

Geplaatst:

En ook hier al voor de tweede dag lekkere zachte sla uit Zelhem op het menu. Gisteren met een uitje en olijven, vandaag alleen met een uitje. En een flinke portie asperges wel uit eigen tuin.

Morgen nog een keer sla uit Zelhem, daarna zal mijn eigen sla groot genoeg moeten zijn. 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hier ook twee dagen achter elkaar sla uit de kas van Jorieke! 😉

Geplaatst:
  • Auteur

Ik juist niet, morgen weer :) 

Vandaag een quiche met bodem van zelfgemaakt croissantdeeg. Met asperges en uiteraard een boel eieren. Gisteren rode kool met verse appelmoes en een gehaktbal. 

Morgen...  een grote salade denk ik :lol:

Geplaatst:

De eerste asperges van 2022. Heerlijk en boterzacht 

IMG-20220501-WA0002.jpeg

aangepast door Veldjesgraaf

Geplaatst:

Ziet er heerlijk uit!

 

Geplaatst:

Wauw dat ziet er heerlijk uit @Jorieke123

Ik had vandaag de allereerste oogst uit onze tuin op mn bord; rucolasalade ☺️

Geplaatst:

Die asperges….het is nog vroeg, maar het water loopt me uit de mond! 😋

Geplaatst:
  • Auteur

We eten al een paar dagen heerlijke bruine bolletjes van @Anna3. Met blauwe kaas, pesto, grillworst, kaas. Gisteren aten we er een Welsh-onion-soepje bij, vandaag een kleine salade van zeekool met sinaasappel. 

Gisteravond aten we lasagne met gehakt, pesto, tomaten-paprikasaus, en wat olifantenknoflookprei. Vanavond een ovenschotel met aardappel en van die nine star scheuten. 

Geplaatst:

Ik heb zojuist baklava gemaakt voor de 2e x in mijn leven. Jeej! Vorig jaar 5 Uur bezig geweest. Dit jaar 3,5 uur. Sneller dan 3,5 u gaat me niet lukken vrees ik. Dit jaar had ik de meeste moeite met de siroop… uiteindelijk heb ik 1:1 water suiker gedaan om het goed op dikte te krijgen.

6aaa688a3521e6a7c782113aee024238.jpg
Een instructiefilmpje gekeken hoe ik het mooi kon snijden. Vind dit wel artistieker dan recht toe, recht aan, maar betekent wel dat je mini stukjes hebt… dan geef je toch weer een stukje extra -ik althans-, dus economisch is het niet echt. Maar heel lekker!

Uit eigen tuin komen alleen de walnoten overigens, en dan niet eens mijn eigen tuin.. lang leve moeders.

95dcffded08a45d0ace8cf7433e40605.jpg

Met de restjes heb ik frummeltjes baklava gemaakt.

30463231496bac5e4094a279ca7a4818.jpg

Beetje geëxperimenteerd en deze frummelsoort vind ik het leukst. Net een hartje

8ff4267534b2ea0272380ce401de42f0.jpg

Nu moet alles afkoelen en kan de siroop erover en hebben we dan geen avondeten vanavond, maar baklava [emoji38]
Ahem… nog even een makkelijk gerecht voor vanavond bedenken. Heb al lang zat in de keuken gestaan.

Eet ze en happy Eid [emoji516][emoji517][emoji516] [emoji172]

Geplaatst:

Bibimbap met shitake, pompoen een gebakken ei en uet Taitsoi.

Geplaatst:

@Mellie Ziet er heerlijk uit..

Geplaatst:

Aspergeschillen van gisteren gebruikt voor soep. Had alleen geen asperges meer… met suppengewürz en eigen oesterzwammen uit zak met peterselie en bieslook, soep gemaakt.
Salade uet met oa peterselie basilicum en 4 soorten sloai
En toe… Sja. Die baklava ook hè.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic