Geplaatst: 6 april 20223 j Ik ben dol op sla en eet dat elke dag. Het groeit ook jaarrond. Ik koop alleen sla als ik een soort wil die ik niet heb. Dus beetje veel van het goede dat dagelijks hier te noteren. Echter! Gisteren aten wij de eerste salade die van a tot z door de dochter is gemaakt. Inclusief het snoeien van de sla en peterselie! Ben zo trots [emoji3059]Vond dat toch een melding waard.
Geplaatst: 6 april 20223 j De eerste stengels (en vooral bladeren natuurlijk) maggieplant zijn door de soep gedaan.
Geplaatst: 18 april 20223 j Soep van bewaarde pompoen, met vers maggiblad. Met zelfgebakken brood erbij Als aperitief een cobbler van bruiswater, vlierbessensiroop en kruisbeslikeur. Dat was heerlijk want ik was dorstig van het tuinwerk en ik had echt behoefte aan suikers. Daar doe ik het allemaal voor. Fijne 'reminder'.
Geplaatst: 18 april 20223 j Gourmet gegeten met verschillende soorten peper en paprika uit de vriezer van de oogst van vorig jaar. Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Geplaatst: 20 april 20223 j Appelrabarbertaart met rabarber uet uit de tijdmachine want ik had nog van vorig jaar liggen.
Geplaatst: 22 april 20223 j Het eerste knoflookje van dit seizoen geoogst, ik was benieuwed hoe ver ze waren. De helft van de knoflook staat in potten waar straks half mei de pepers in moeten. Dat wordt komende weken dus die potten leeg eten. De andere helft kan wel blijven staan totdat ze afsterven. Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Geplaatst: 23 april 20223 j De gesloten bloemknoppen van landkers, purple sprouting broccoli, een handvol zevenblad en wat bieslook gaan straks in de stomer. Ik weet nog niet of ik ze dan in een rijstvel ga wikkelen of toch gewoon met wat noedels....... keuzes, keuzes 🤔
Geplaatst: 25 april 20223 j Gisteravond een salade met oa sla en kaas van Jorieke, en daarbij wat restanten heerlijke quiche die over waren op de mtfd.
Geplaatst: 25 april 20223 j Hier ook sla. Ook vals gespeeld met dank aan @Jorieke123 voor de lekkere krop die we uit haar kas mochten meenemen bij de mtfd. 25 april 20223 j aangepast door Oudholland Oudholland Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?
Geplaatst: 25 april 20223 j En ook hier al voor de tweede dag lekkere zachte sla uit Zelhem op het menu. Gisteren met een uitje en olijven, vandaag alleen met een uitje. En een flinke portie asperges wel uit eigen tuin. Morgen nog een keer sla uit Zelhem, daarna zal mijn eigen sla groot genoeg moeten zijn. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 26 april 20223 j Auteur Ik juist niet, morgen weer Vandaag een quiche met bodem van zelfgemaakt croissantdeeg. Met asperges en uiteraard een boel eieren. Gisteren rode kool met verse appelmoes en een gehaktbal. Morgen... een grote salade denk ik Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 april 20223 j Auteur Cong you bing, met de dunste Wels onion stengels van deze oogst: Ik heb meteen een aardige stapel gemaakt, die heb ik ingevroren. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 1 mei 20223 j De eerste asperges van 2022. Heerlijk en boterzacht 1 mei 20223 j aangepast door Veldjesgraaf
Geplaatst: 1 mei 20223 j Wauw dat ziet er heerlijk uit @Jorieke123 Ik had vandaag de allereerste oogst uit onze tuin op mn bord; rucolasalade ☺️
Geplaatst: 3 mei 20223 j Auteur We eten al een paar dagen heerlijke bruine bolletjes van @Anna3. Met blauwe kaas, pesto, grillworst, kaas. Gisteren aten we er een Welsh-onion-soepje bij, vandaag een kleine salade van zeekool met sinaasappel. Gisteravond aten we lasagne met gehakt, pesto, tomaten-paprikasaus, en wat olifantenknoflookprei. Vanavond een ovenschotel met aardappel en van die nine star scheuten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 mei 20223 j Ik heb zojuist baklava gemaakt voor de 2e x in mijn leven. Jeej! Vorig jaar 5 Uur bezig geweest. Dit jaar 3,5 uur. Sneller dan 3,5 u gaat me niet lukken vrees ik. Dit jaar had ik de meeste moeite met de siroop… uiteindelijk heb ik 1:1 water suiker gedaan om het goed op dikte te krijgen. Een instructiefilmpje gekeken hoe ik het mooi kon snijden. Vind dit wel artistieker dan recht toe, recht aan, maar betekent wel dat je mini stukjes hebt… dan geef je toch weer een stukje extra -ik althans-, dus economisch is het niet echt. Maar heel lekker! Uit eigen tuin komen alleen de walnoten overigens, en dan niet eens mijn eigen tuin.. lang leve moeders. Met de restjes heb ik frummeltjes baklava gemaakt.Beetje geëxperimenteerd en deze frummelsoort vind ik het leukst. Net een hartjeNu moet alles afkoelen en kan de siroop erover en hebben we dan geen avondeten vanavond, maar baklava [emoji38]Ahem… nog even een makkelijk gerecht voor vanavond bedenken. Heb al lang zat in de keuken gestaan. Eet ze en happy Eid [emoji516][emoji517][emoji516] [emoji172]
Geplaatst: 3 mei 20223 j Aspergeschillen van gisteren gebruikt voor soep. Had alleen geen asperges meer… met suppengewürz en eigen oesterzwammen uit zak met peterselie en bieslook, soep gemaakt. Salade uet met oa peterselie basilicum en 4 soorten sloai En toe… Sja. Die baklava ook hè.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.